TŁUMACZONKO PIOSENKI :)

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o przetłumaczenie tej piosenki. BARDZO BYM PROSIŁ NA JUTRO 23.03.2005.r.) :):):) ((Nie wiem jak zrobić hiszpańskie litery i dlatego tekst jest bez znaczków;( )).

Buenos dias, senor Presidente.
Aqui un servidor, un ciudadano.
Le presento a mi mujer
y a mi vecina Sara,
al tio Damian
y a mi suegra, dona Clara.
Este es mi padre,
y ese un senor
que he conocido en el ascensor.

Buenos dias, senor Presidente.
Perdon, no queria molestar,
solo decirle que somos
y que estamos,
y como nos llamamos.

Buenas tardes, senor Presidente.
Aqui un servidor, un ciudadano.
Le presento a Manuel,
es muy buen companero,
y a su mujer Pilar
y a mi amigo, don Genaro,
Y esta es la Carmen,
una senora
que vive en el tercero.

Buenas tardes, senor Presidente.
Perdon, no queria molestar
solo decirle que somos
y que estamos
y como
nos llamamos.

Beunas noches, senor Presidente
Aqui un servidor, un ciudadano,
le presento a Javier
y a mi amiga Elena,
y al primo Ivan
y a mi hija, la pequena.
A mi cunada Rita
y a ese senor
que he conocido en una pena

Buenas noches, senor Presidente.
Perdon, no queria molestar,
solo decirle que somos,
que nos vamos
y cuanto
le queremos.

Vamos pues ya companeros,
adios, que molestamos,
nosotros ya le hemos dicho
quienes somos.
Ya sabe
que existimos.
Już to przetłumaczyłem tylko w innym miejscu
Chao-Paulux
á = lewy alt + 160
é = lewy alt + 130
í = lewy alt + 161
ú = lewy att + 163

a ennie to nie wiem:P
Przepraszam ale ja niekumaty jestem o co chodzi z tymi 160 i 130 bo to z lewy alt to wiem .
Paulux
juz tłumaczę. Wciskając klawisze z cyframi cały czas trzymasz lewego ALTa. Puszczasz i masz oczekiwaną literkę.
Aby mieć hiszpańskie znaki można też skorzystać bezpośrednio z tablicy znaków, tam też znajdziemy ñ :) Programy/Akcesoria/Narzędzia systemowe/Tablica znaków.
A wiecie może gdzie można znaleźć odwrócony znak zapytania, bo patrzyłam w tablicy znaków ale jakoś nie mogłam znaleźć:(
iSaludos!
jest. 7. rzad od gory i potem 6 w poziomie:P ale komus ie chce za kazdym razem do tablicy znakow skakac............
w temacie klawiatury, zeby ulatwic sobie zycie.
mozna sobie zainstalowac dwa jezyki polski i hiszpanski, pozniej tylko za pomoca dwoch klawiszy zmienia sie klawiature y listo....
tylko trzeba by miec podkladke pod klawiature hiszpanska, tzn wiedziec jak wyglada. zeby wiec co gdzie uzywac. mozna sie przywyczaic

i jak sie chce komus potrudzic to nawet sobie mozna zainstalowac slowniki do worda, sprawdza pisownie i synonimy,

saludos
Przepraszam czy ktoś wie gdzie można zdobyc hiszpański słownik do Worda???Pozdrawiam!
Będąc niekumaty to o "Tablicy znaków " wiedziałem (seré genio?) co do zmiany klawiatury to cała trudność polega na nauczeniu się klawiatury hiszpańskiej, nie idzie mi to (seré imbécil?).O ile dobrze pamiętam to na tablicy znaków jest odwrócony pytajnik.
Paulux
co do klawiatury to można się przyzwyczaić, aczkolwiek fakt że czasami się myle, zwłaszcza z małpą bo na hiszpańskiej klawiaturze jest z prawym altem 2, ale tak po za tym to w ogóle praktyczne i dużo łatwiej jak dla mnie
i też można sobie kupić klawiature hiszpańską

co do słownika do worda to trzeba odszukać sobie kilka plików i wrzucić je do specjalnego katalogu, albo to ściągniesz z internetu, aczkolwiek może być trudne albo możesz kogoś poprosić żeby ci ktoś wysłał.

jak chcesz mogę ci to przygotować i wysłać ale dopiero po wielkanocy (nie mam interku w domu)

trzeba te troche pogrzeba w rejestrze windows ale jest to dosyć proste.

Moge się odezwać na forum po świętach z cała informacją jaka jest potrzebna.

Saludos.

Mattin
ja tram preferuje ascii... tak sie jakos przyzwyczailam... szkoda tylko ze pytajnika, wykrzyknika i ennie nie znam kodow:(
¿ - lewy alt 168
¡ - lewy alt 173

i jak chcesz sobie poprobowac to lewy alt + numerek

i numerek moze byc od [tel]
0 -32 znaki specjalne
33 - 64 numerki i to co nad numerkami
65 - 122 literki
122 - wiecej znakow

po za tym jak poszukasz w interku tablica ASCII to ci wyskoczy dokladny opis

pozdrawiam
tylko, ze nie wszystko dziala tak, jak ma dzialac;)
Dzięki Mattin, mam siostrę w Madrycie, ale ona jest "zielona" w temacie komputera,więc na pewno nie będzie umiała wysłać mi tego!
Mój mail:
[email] ; jak będziesz juz miał internet i czas to bardzo proszę o ten słownik do Worda, u mnie te skróty klawiszowe nie działają,!
ok zapisalem Twoj email jak tylko wszystko przygotuje to Ci to wysle po swietach

zakrencik byc moze zalezy od zestawo znakow ktory maz zainstalowany, najlepiej jak sobie sprobujesz jeden po drugim. gdzies tam powinien byc

pozdrawiam

Mattin
wiem, od czego to zalezy;P a juz probowalam wszystkie znaczki i nic........
Dzięki serdeczne!!!Muchisimas gracias!Saludos!
u mnie to nie dziala :(
to może mnie też prześlesz ten słownik i opis jego instalacji
por favor
Mam ten sam problem, więc bardzo proszę o podzielenie się ze zdobytym w tym temacie doświadczeniem
Temat przeniesiony do archwium.