Jaką wybrać książkę?

Temat przeniesiony do archwium.
Uczę się hiszpańskiego dwa lata. Myślę, że powinnam poćwiczyć gramatykę. Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś książkę do gramatyki hiszpańskiej, bo nie mogę się zdecydować?
ja polecam książke Profesor Małgorzaty Michalskiej. jest naprawdę tania, ale umożliwia szybką powtórkę wszystkich zawiłości gramatycznych od podstaw. Tytuł nadzwyczaj oryginalny:)"Gramatyka hiszpańska"
Nie wiem zupełnie jaki jest Twój poziom, bo 2 lata nauki nic mi nie mówi... każdy uczy się w innym tempie, wszystko jest wzgledne.
Ale jeśli chodzi o książke do gramatyki na poziomie troche wyzszym niz całkiem podstawowy oraz na dalszych to polecam USO. Zasady gramatyczne są napisane po hiszp., ale to nie problem. Jedyny problem, to to, ze musisz dokupic osobno odpowiedzi, i czasami można natrafić na błędy w kluczu. Inna sprawa, to dziwne tłumaczenie subjuntivo z USO Intermedio, ale nie znam podrecznika żeby potrafił wyłożyć wszystko na ten temat jakoś przyzwoicie. W sumie USO jest najlepsze bo jest dużo ćwiczeń na praktykę różnych zagadnień i zadania porównawcze użycia np. czasów i takie tam.
Jest taka fajna niebieska PWNu Perlin-Cebulska - bardzo dobrze opracowana konkretny podrecznik + cwiczenia. Z tego co ogladalem w empikach to wydaje mi sie najlepsza, zwlaszcza, ze jest pelno cwiczen. Ja sie z niej ucze i bardzo mi sie podoba.)