kategoria: Nauka języka hiszpańskiego / forum: Pomoc językowa
placebogirl
03 cze 2005
Uczę się hiszpańskiego, ponieważ podczas oglądania telenoweli język ten bardzo mi się spodobał i zaczął mnie facynować.
Zdecydowałam się na naukę za namową pięknego kolegi z którym jeżdze teraz autobusem w soboty o 7:40 do Katowic na zajęcia.
Język hiszpański jest przyjemny, ale trzeba być systematycznym w jego nauce.
Estoy aprendiendo español porque cuando veía una telenovela, este idioma ha empezado gustarme mucho y fascinarme.
He decidido a estudiar gracias a un amigo bonito con quien me voy ahora en el autobus los sabados a las 7:40 a Katowice.
Espańol es muy agradable pero hay que ser sistemático en los estudios.
olita
03 cze 2005
guapo a nie bonito.....bonito jest do rzeczy:) najczesciej, malo hiszp mowi bonito na ludzi:)ale reszta pieknie przetlumaczona......
placebogirl
03 cze 2005
dziękuje bardzo ;* jak coś potrzebujecie z niemca czy anglika to zapraszamy hhehe ;* pozdrawiam
[konto usunięte]
03 cze 2005
no nie wiem , guapo to ładny a bonito to piękny
olita
03 cze 2005
hmmmm a ja myslam zawsze ze guapo to przystojny...ale taki co do kobiet tez sie mozna mowic...ze ma wieksze zabarwienie tzn ze jest mocniejszy od bonito...a bello to nie piekny?? myslam ze bonito to ladny........porsze o sprostowanie:)
[konto usunięte]
03 cze 2005
no tak...bonito to Sliczny, miły
bello piękny
guapo toładny, przystojny, dziarski
jak zwykle w tym języku każdy wyraz jest wieloznaczny i trzeba myśleć o całym kontekscie, pozdrowionka
kategoria: Nauka języka hiszpańskiego / forum: Pomoc językowa