pytanie:)

Temat przeniesiony do archwium.
hej:) mam pytanie, jestem w 1 gim...7 rok uczę się języka angielskiego i w tym roku zaczęłam się uczyć języka niemieckiego(obu języków uczę się w szkole)...no i ciągnie mnie do hiszpańskiego...chciałam się zapisać...ale mam już za dużo zajęć i nie wyrobie. Pomyślałam więc że mogę się sama uczyć. No umiałabym pewnie tylko jakieś podstawy, ale zawsze to coś. Jednak nie wiem czy warto...hmmmm może nie wyrobie z zajęciami bo mam ich dużo i ze szkołą ucząć się nawet sama w domu? co myślicie? bo obawiam sie tez ze pomieszam wszystkie 3 języki:P ale przecież dużo ludzi umie pare jezykow...hmmm help me :)
odpiszcie plis :*
Ja na Twoim miejscu na razie dałabym sobie spokój z trzecim językiem. Masz jeszcze dużo czasu, aby się go nayczyć. Skup sie na angielskim i niemieckim, a kiedyś zaczniesz sobie już na spokojnie hiszpański. Ja tak zrobiłam i stwierdzam, że to była trafna decyzja. Nie sądzę, żeby istniało takie zagrożenie, że pomieszają Ci sie języki :p. Pozdrawiam !!
hmmmm ok:) posłucham Twojej rady:P poczekam jeszcze...thx:*
..język niemiecki jest dośc trudnym językiem, wymaga dużo pracy..wydaje mi sie,że powinnaś jeszcze zaczekać z rozpoczęciem nauki 3 języka, ale z drugiej strony, jeśli czujesz się pewnie z języka angielskiego, jesteś ambitna, zdolna i ciekawa świata, to może warto byłoby spróbować pouczyć się, choćby dla siebie, języka hiszpańskiego..to wszystko zależy naprawdę od ciebie :) pozdrawiam :) i życzę powodzenia
A ja mysle ze wszystko jest dla ludzi! Sama ucze sie angielskiego (CPE), niemieckiego (ZMP) i hiszpanskiego (w planach dosc dalekich - DELE Intermedio lub Superior)..kto wie czy nie zaczne kolejnego jezyka:) Mysle, ze jak czlowiek uczy sie kilku jezykow na raz, to wiele rozumie na zasadzie skojarzen: tu sie cos kojarzy z angielskim, tam z niemieckim itd. Wszystko zalezy od osobistych predyspozycji, jesli lubisz uczyc sie jezykow, to nie widze przeciwskazan :D
hmmmm no sama już nie wiem. W sumie dobra byłam z ang, tyle że ostatnio jakoś Go zaniedbałam i złapałam złe oceny:/ nie wiem...chyba zaniedbałam Go z braku czasu...zaangażowałam się w nowy język, niemiecki...uczyłam się dużo i ominęłam najważniejsze:/ a potem poszłam spać:P i ten....hmmm a może zaczekam troszke ... zobacze czy dalej mi sie nie bedzie ukladalo z ang...sproboje jakoś podratować to i sie zobaczy...co o tym myślicie?:>
duzo to pojecie wzglede xD watpie by w 1. gim bylo wiele zajec... zreszta jak ci zalezy to sie poswiecisz. mnie przykladowo prawie w domu nie ma hehe xD
nie chodzi mi o zwykłe lekcje, ale o kółka i zajęcia poza lekcyjne
Próbuj!!!!Do odważnych świat należy.. jak już wspominałam, jeśli zobaczysz,że nie jesteś w stanie pogdzić nauki w szkole ze swoją nową pasją :D, to po prostu zrobisz sobie malutka przerwę .. Ja myślę, że warto wytyczać sobie w życiu cele i do nich dążyć :),a jak dobrze sobie zoorganizujesz czas, to i na naukę jezyka hiszpańskiego Ci go nie braknie :) Spróbowałabym na Twoim miejscu =)
to fajnie:) kurde teraz jeszcze mam tylko jeden dylemat. Podoba mi sie hiszpanski i w ogole, ale wszyscy mówia że łatwiejszy jest włoski...tego języka uczy sie tez 2 rok moja siostra:P A co do przydatności to różne zdania. A te języki są podobne...sama więc nie wiem:P hehe wiem że mam głupie problemy:P sorry;)
wszystko sie da pogodzic:) naprawde! ja jestem w domu w tydzien szkolny kolejno: 20.30, 20.30, 20.30, 17.30, 17.00... no i zyje;p
jesli na tym forum ktos ci doradzi, bys wybrala hiszpanski to chyba tylko po to, by sie pozbyc potencjalnej konkurencji;) fakt faktem, ze wloski jest popularniejszy od hiszpanskiego (i dobrze!). czy latwiejszy to nie wiem... wloskiego znam tylko takie podstawy-podstawy;p najlepiej sciagnij sobie jakies piosnki hiszpanskie i wloskie, posluchaj i zobacz, ktory jezyk ci bardziej pasuje;) zreszta zawsze mozesz sie uczyc 2;p
pfuu poprawka: (...) bys wybrala WLOSKI;p
hehehehe:) spooko:) no to co:D chyba spróbuje ;) tylko sama nie wiem od czego zacząć...:P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa