Najlepszy Waszym zdaniem słownik.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Jako, ze to moj pierwszy post na tym forum - witam serdecznie.

Do rzeczy: jaki jest Waszym zdaniem najlepszy słownik POL-HISZP, HISZP-POL?

Zaczalem wlasnie nauke i jak juz mam wydac pieniadze, to chce je wydac dobrze, a nawet najlepiej ;)

Pozdrawiam
Publius
zalezy jaki dla ciebie oznacza najlepszy.. tu masz cos na ten temat
http://www.hiszpanski.ang.pl/slownik_hiszp_polski_2480.html
Moja rada: na razie kup sobie w miare najtanszy - jest Berlitz za 14 PLN (w obie strony). Pózniej sie rozejrzysz. Wydac pieniadze zawsze masz czas, a moze sie rozmyslisz.

W kierunku PL > ESP jest wielki dwutomowy Oskara Perlina (nie wiem ile kosztuje). Nie ma jeszcze wersji ESP > PL.

Nie jest on co prawda -w mojej opiniii- na poziomie slowników wydawnictwa Larousse czy innych wyspecjalizowanych w tej dziedzinie, ale "na bezrybiu i rak ryba". Jakis zespól leksykografów powinien za to sie wziac, ale teraz popracujesz parenascie lat nad takim dzielem i "dzieki" informatyce za kilka dni juz go maja "fusilado" en todo el mundo.

DIXI :)
taki tani slownik na poczatek to dobra mysl. potem proponuje te o ktorych masz wspomniane w linku powyzej + larousse i rae hiszp-hiszp ktore z netu mozesz sciagnac :)
anda... ya ha venido el señor con tijeras...
++++++++++++++++++++
ricardo... zgadzam sie z twoim zdaniem.

przy okazji, jezyk francuski idzie ci o wiele lepiej,no ale masz OLBRZYMIE doswiadczenie w tej dziedzinie.
un saludo.
na sam poczatek to najlepiej idz do taniej ksiazki i kup najgorszy ale tez i najtanszy slownik buchmanna za 5 zeta:>
..........i omijaj oxforda ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa