list - bardzo wazny dla mnie prosze o przetlumacze

Temat przeniesiony do archwium.
desde el dia que me escribiste estoy pensando como podrias hacer para viajar a Polonia.
Te cuento que antes era mucho mas facil, pero ahora es casi igual que en otros paises de Europa como Alemania, Suecia. De todas maneras nececitas invitacion y tiene que invitar una persona que tenga estabilidad economico, en caso contrario no tiene derecho a invitar. Pienso, que ella tendra que pedir a alguien cercano que la haga este favor, o si no busca excursiones para alla o tal vez tu tienes alguien mas por alli conocido, amigo familiar que te podria ayudar. Otra cosa, no te recomendo viajar en junio, porque es la temporada alta por verano de alla y los pasajes suben, preferible hasta la 15ena del mayo. Ok en caso se me ocurro algo para darte la idea te aviso.

prosze o przetlumaczenie tego listu. Porfavor
od kiedy napisales, mysle jakby mogla przyjechac do polski.powiem ci ze kiedys bylo to duzo latwiejsze, ale teraz jest tak samo jak w innych krajach europy jak niemcy czy szwecja.jakby nie bylo porzebujesz zaproszenia i musi go wydac osoba o stabilnosci ekonomicznej, w przeciwnym razie nie ma prawa zapraszac.mysle, ze bedzie musiala kogos poprosic o te przysluge, a jezeli nie to niech poszuka wycieczek lub moze ty masz tam kogos znajomego, przyjaciela rodziny, ktory moglby pomoc. nastepna sprawa, nie polecam podrozy w czerwcu,bo to okres letni i ceny za przejazdy rosna, najlepiej do 15 maja.ok jezeli cos jeszcze wymysle dam znac.
dziekuje ci bardzo!!!
A co znaczą te slowa?

se acerca navidad
me da alegria y pena
me da mucha pena porque mi familia no esta junta para pasar navidad
y por tanto nińo pobre que no tiene ningun regalo
que no tienen ni para comer
Siempre le pido a Dios que ayude a cambiar al mundo
eso depende de cada uno

Troche rozumiem ale nie wszystko, szczególnie nie wiem o co chodzi w zdaniu 4.
zblizaja sie swieta
ciesze sie i zaluje
przykro mi bo moja rodzina nie spedzi razem tych swiat
i jeszcze te biedne dzieci ktore nie maja zadnych prezentow
nawet nie maja na jedzenie
zawsze prosze Boga aby zmienil swiat
to zalezy od kazdego
Bardzo prosze o przetlumaczenie tego tekstu bardzo mi na tym zalezy-prosze.
POR FAVOR, CUANDO TENGAS TODO LISTO NOS LLAMAS PARA ENUARTE EL PASAJE UN SALUDO z gory bardzo serdecznie dziekuje.
Kiedy będziesz miał wszystko przygotowane, zadzwon do nas aby ci przygotowac bilet.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka