opis zdjecia

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z forumowiczów miałby ochotę/czas/... żeby napisać przykładowy opis zdjęcia po hiszpańsku? Nie weim zbytnio jak się do tego zabrać.
p.s. mam użyć sporo subjuntivo :/
A co to ma być/jest za zdjęcie?
dowolne
rozumiem prosby o pomoc przy tlumaczeniu slowek, sprawdzaniu wypracowan, dialogow... rozumiem pomoc w pisaniu listow i smsow gdy ktos nie zna hiszpanskiego, ale... odrabianie zadan domowych?! wcale tym ludzion nie pomagacie, produkujecie oszustow i leni.
ehh ja ich rozumiem... w koncu nie kazdy musi lubic hiszpanski! tak, jak ja np. nienawidze niemieckiego. nie uczylam sie go ze 2 lata (znaczy na lekcje chodze;p) i kompletnie nic nie umiem... mi na forum niemieckim pomagaja, to dlaczego ja bym nie miala pomagac komus z hiszpanskim, ktory kocham? tylko, ze wypadaloby wykazac choc odrobinke inicjatywy i napisac text po polsku...
ale moze jakby napisal COKOLWIEK po hiszpansku i dal do sprawdzenia to by sie w koncu czegos nauczyl.
Włacha, proponuję ci napisać cokolwiek, nawet z błędami a my to poprawimy.
ciekawe "gosciu" ze ty jestes taki/a zawsze pracowity,bez skazy i wiesz wszystko...hmmm
z sobjuntivo to moga być chyba dmysły dlaczego np.ktos jest tak ubrany,albo dlaczego piecze ciasto,nie?
a kiedy powiedzialam, ze wiem wszystko? albo zeby mu nie pomagac?
z tym ze co innego jest komus pomoc, a co innego odrobic za niego zadanie domowe.
rok temu mialam praktyki w liceum, klasa maturalna. uczen przyniosl wypracowanie napisane przez siostre studiujaca iberystyke. zrobila tylko jeden blad. jak powinien ocenic go moj kolega, ktoremu akurat przypadlo ocenienie wypracowania?!
na marginesie dodam, ze jak uczen mial odpowiedziec jednym zdaniem na proste pytanie, to nie byl w stanie utworzyc chocby najprostszej odpowiedzi. a kiedy w parze z kolega mial utworzyc dialog, to zgadnij kto napisal? a ten chlopak nawet nie umial dobrze przeczytac tego, co kolega wymyslil.
warto czasem pomyslec czy taka pomoca nie szkodzi sie uczniowi i tym ktorzy musze z wspolpracowac z nim na lekcji.
jesli pablo napisze cokolwiek z przyjemnoscia mu to sprawdze, ale on chce, zeby to zrobic za niego...
pablo, wez zdjecie polskiej reprezentacji pilkarskiej. napisz, ze masz nadzieje, ze wygraja jeden mecz w ME, wyjda z grupy.. ze nie sadzisz, ze zdobeda medal... ze podoba ci sie, ze ktos tam gra w reprezentacji .. (w tych zdaniach nalezy uzyc subjuntivo)
powodzenia!
o kej:) wykazalas ludzką twarz:) a temu kolesiowi kazalabym napisac jeszcze raz..ale zgadzam sie z toba.ja jestem w maturalnej klasie i u mnie sa tez takie osoby..no ok.to strona przyjaźnie nastawionych a nie wrogów:) saludos
Mogą też być rozkazy albo zaprzeczenia
za to pablo najmniejszych checi nie okazal... :P :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe