bardzo proszę pomóżcie napisać dialog

Temat przeniesiony do archwium.
witam, bardzo proszę o pomoc w napisaniu dialogu na temat: tu amiga pregunta como se va a tu casa desde la Universidad - temat jest prosty i można zmyślać, wazne zeby było dużo pytań np - jakim autobusem, gdzie wysiąść itp i zeby byl w miarę ciekawy. Błagam pomóżcie bo sama nie dam rady - ostatnio zmieniłam uczelnię i zmienił mi się język dodatkowy - nigdy wcześniej nie uczyłam się hiszpańskiego, teraz jestem na etapie nadrabiania zaległości, ale się nie wyrabiam ze wszystkim, dlatego proszę o pomoc bo kurcze nie chcę zawalić semestru przez hiszpański - a dialog przydałby się na zaliczenie. Potrzebuję ten dialog na jutro, więc jeśli ktoś zna hiszpański to bardzo proszę o pomoc- dla kogoś kto umie ten język to jest chwilka i gotowe, a ja naprawdę nie dam rady sama. Mogę się odwdzięczyć pomocą z języka angielskiego (jestem na filologii angielskiej)
wykaz troche checi i napisz po polsku, to ci przetlumacze.
-hola,cuando tengas tiempo pasa a mi casa
-Vale,pero no se como ir
-Si sales del universidad gira a la derecha y sigue todo recto.Si ya ves la parada coge el autobus numero 26 y sube.Baja en la parada en la calle Konwaliowa,cruza y gira a la izquierda.IIega hasta la plaza y dsde alla veras una villa,mi casa.Toca al timbre hasta que salga
no se como llegar
de la universidad
TO WYZEJ MASZ WSTAWIC ZAMIAST TAMTO
dzięki bardzo :)
moze napiszesz po polsku to przetłumacze bedzie wiecej:)
o dziękuje za miłe chęci do pomocy :)
byłoby bardzo dobrze gdyby było coś więcej
zaraz coś stworzę bo dopiero wróciłam z uczelni i bardzo proszę o przetłumaczenie, z góry dziękuję :)
cześć!
-cześć! co słychać?
-wszystko dobrze, a u ciebie?
-może być
-przyjedziesz/przyjdziesz dzisjaj do mnie?
-dobrze tylko powiedz mi jak dojechać/dojść do ciebie do domu z uczelni?
-to trochę trudna/skomplikowanadroga
-czy to jest daleko?
-nie, nie jest daleko ale najlepiej jechać autobusem
-z którego przystanku odjeżdża autobus?
-tutaj blisko, jak wyjdziesz z uczelni to musisz skręcić w prawo, potem przejść przez ulicę i iść prosto, tam naprzeciwko supermarketu jest przystanek
-a jaki numer autobusu?
-autobus numer 13
-gdzie trzeba wysiąść?
-trzeba przejechać kilka przystanków, musisz wysiąść w centrum miasta, koło pizzy hut, wiesz gdzie to jest?
-tak, mniej więcej wiem
-i jak wysiądziesz to trzeba przejść na drugą stronę ulicy, a potem skręcić w pierwszą ulicę w lewo, a następnie w prawo. Dalej musisz iść prosto wzdłuż tej ulicy aż po lewej stronie zobaczysz bank. Mój dom jest/znajduje się naprzeciwko tego banku
-mam nadzieje trafię
-ja też, jak byś miała jakieś problemy to możesz zapytać ludzi jak dojść. Mieszkam na ulicy Szopena.
-Dzięki, powinnam dać radę.Do zobaczenia.
-Do zobaczenia!
Temat przeniesiony do archwium.