Opis przyjaciela PROSZE o POMOC

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Proszę o pomoc

Jak opisać przyjaciela w jezyku hiszpanskim

Nie mam pojecia jak to napisac a maja to byc 5 do 6 zdan
hey!voy a echarte una mano:)
a wiec:
Mi mejor amiga se llama Ana.tiene 26 a?os.Nos conocemos desde hace 3 a?os.
Es muy simpatica y alegre. Nos llevamos muy bien.En cuanto a su apariencia,tiene los ojos azules,el pelo rubio,largo y liso.Es alta y delgada.Yo creo que es muy guapa.
tyle wystarczy???jak masz cos jeszce to dawaj..dzis jestem w dobrym humorku;)
pozdrawiam:)
Mi amiga mejor se llama Ana.tiene 26 años.Nos conocemos desde hace 3 años.Es muy simpatica y alegre.Me gusta mucho quedar (tego nie jestem pewien:) con ella.En cuanto a su apariencia,tiene los ojos azules,el pelo rubio,largo y liso.Es alta y
delgada.creo que es una chica (mujer) muy guapa:). me gustan mucho ir al cine con ella o hacer (practicar) deportes:). Nie wymysle wiecej,poniewaz nie znam Twojej przyjaciolki. 5465822- moje gg,gdybys potrzebowal czegos wiecej:)
perdona,ale to z amiga mejor jest incorrecto..to jest mi mejor amiga...
quedar con ella jest dobrze:),ale me gustan mucho ir al cine...zle....me gusta mucho ir al cine...tyle z tego co zauwazylam...pozdrawiam:)
jesli tak to przepraszam...ALE me gustan,poniewaz wymieniam dwie czynnosci:]
nie ważne ile czynnosci, jesli po gustar jest czasownik to zawsze w l. poj czyli "me gusta"
nie wiedzialem...:/
nom...zgadzam sie z przedmowca:)jak czasownik to zawsze me gusta,a jak rzeczow.w l.mn.to me gustan...
aleksandro_heleno mam problem a widze ze jestes bardzo dobra z hiszpanskiego czy moglabys mi pomoc?A moze ktos kto dzis bedzie na tej stornce mi pomoze Pomocy:(bede bardzo wdzieczna musze opisac takze przyjaciela Pozdrawaiam
aleksandro_heleno mam problem a widze ze jestes bardzo dobra z hiszpanskiego czy moglabys mi pomoc?A moze ktos kto dzis bedzie na tej stornce mi pomoze Pomocy:(bede bardzo wdzieczna musze opisac takze przyjaciela Pozdrawaiam
Nic łatwiejszego- wystarczy spojrzeć na początek wątku i znajdziesz tam opis przyjaciela... ta DAM! :)
no tak widzialam juz nawet z tego skorzystalem:)ale ja musze miec tego opisu tyle zeby przynajmniej 5 min gadac o tym;/:( Ratunku:P
Nic latwiejszego - wystarczy opisac przyjaciela po polsku, prztlumaczyc na hiszpanski, a jak sie ma watpliwosci to wrzucic na forum. Bledy poprawimy :)
Bo my po prostu nie wiemy jak wyglada Twoj przjyaciel. No i jak napiszemy za Ciebie to sie nic nie nauczysz, a to nie o to chodzi.

(przydalaby sie taka notka przy tworzeniu nowego wpisu: jezeli masz zamiar poprosic o odrobienie zadania domowego to... :)
to ja moge komus po polsku przeslac :)albo przez gg blagam porebuje to juz na przyszly tydzie:(moje gg jak cos 13853531
zrob tak jak Ci radzi Agniecha, bedziesz miala poprawione wszysciutkie bledy i na pewno dostaniesz bdb
nikita lub natala,od dwóch dni marudzisz a zadnego wkladu Twojego nie widac,jak tak bedziesz dalej robic to zostaniesz bez pracy domowej.Nie lepiej wkleic tak jak umiesz po hiszpañsku?I wtedy ktos Ci sprawdzi i poprawi?Lepiej czekac?Na zmilowanie?Eh ta dzisiejsza mlodziez.
eh jestem nowa na tym forum i nie wiedzialam ze tak robicie:(mam mature teraz i za bardzo nie mysle teraz o hiszpanskim a wiem ze to co napisze to bedziecie musieli od nowa wsio pisacc:(eh przepraszam moze do jutra cos wymysle:(
Mi mejor amiga se llama Kinga.Tiene 19anos.Nos conocemos desde hace 12 anos pero solo desde hace 3 anos hablamos mas.Es muy simpatica y alegre.Tiene los ojos azules,el pelo pelirrojo,largo y liso.Es Alta y un poco gorda.Yo creo que es muy guapa.El cmpleanos de Kinga es el seis de Junio.Es Geminis.Me gusta mucho paso con ella,siempre sabe me eschuchar y aconseja mi.Es muy divertido pero tambien muy sensible.Ella se gusta mucho pequeno hijos y va a Iglesja a menuda.Vive con su mama,hermana i sus abuelos pero no tiene nadie Animal.En Futuro Kinga quiere cuidar viejo mayor personas.Tengo esperanza que nunca romper con ella nuestra amistad.Amigo eso el mas grande tesoro. no to jakos tak mniej wiecej ale i tak malo:(
Jeszcze nie napisalam ze mieszka w lodzi:)
Mi mejor amiga se llama Kinga. Vive en Lodz. Tiene 19 aÑos. Nos conocemos desde hace 12 anos, pero (solo) desde hace 3 anos hablamos mÁs. Es muy simpÁtica y alegre. Tiene los ojos azules, el pelo pelirrojo, largo y liso. Es alta y un poco gorda. Yo creo que es muy guapa. El cUmpleaÑos de Kinga es el seis de Junio*. Es GÉminis. Me gusta mucho ESTAR con ella, siempre ME sabe eschuchar y ME aconseja. Es muy divertidA pero tambiÉn muy sensible. A ella LE gustaN mucho SUS hijos PEQUEÑOS y va a Iglesja a menudO. Vive con su mamÁ, SU hermana Y sus abuelos, pero no tiene NINGÚN animal. En EL futuro Kinga quiere cuidar DE LAS PERSONAS MAYORES. Tengo LA esperanza DE que nunca romperÉ con ella nuestra amistad. "LA AMISTAD ES EL MAYOR TESORO"**.

* Junio albo junio: Imię miesięcy się pisze lepszo z małymi literami (chociaż RAE upoważnia także napisać z dużymi literami).
** "La amistad es el mayor tesoro". "Un amigo es un tesoro". Te dwie frazy, są idiomy i zatem muszą napisać się zawsze w ten sposób.
Jejku wielkie dzieki:)nie wiem jak dziekowac:*
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka