Matura-Hiszpański!

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,w Sobote mam ustna mature z języka Hiszpańskiego, prosze o wskazówki... czym mogą mnie zaskoczyć? szanowna komisja..?
Proszę dajcie mi jakies wskazówki co podszlifować.
Pozdrawiam
hey,nie zaskoczą cię niczym,poprostu opanuj słownictwo do scenek,mam nadzieje że ćwiczysz i przygotuj sobie słownictwo do opisywania obrzu,które podnosi range wypowiedzi,mam bardzo dużo materiałów jesli chciałabyś mogłabym ci pomóc w piatek przygotować,jeśli będziesz chciała daj znać pozdro
mogę Cię tez prosic o jakies materialy powtorkowe jesli masz?
będę bardzo wdzięczna.
w sumie nie przygotowuje sie (yyy jescze?) do tego ustnego, tak nie za bardzo wiem z czego.....
chyba trzeba isc na calosc :)

ale jeśli masz cos, co mogloby mi pomoc, bardzo bardzo proszę.

mój adres: basia_na ARROBA interia PUNTO pl (piszę trak ze względu na spamy

[gg]

z góry dziękuję
Cześć dziękuję Ci za odpowiedz, chętnie skorzystam z Twojej pomocy mój e-mail to [email] [gg] !
a ja mam 24. 05. (ustny) i 25.05. (pisemny) rozszerzone. Pracuję na własny rachunek od 7 lat, a co do Matury - jesten raczej "zielona" - o co mogą pytać?
aha... 3372480 :D
gdybym tez baardzo mogła prosic o te materiały...byłabym bardzo wdzieczna:)) mój mail: [email] z gory serdecznie dziekuje:*
na prawde macie materiały ciekawe do ustnej?to ja też BARDZO BARDZO PROSZĘ!:) niby troche mam,ale zawsze lepiej.. (ja mam ustny 29.05) [email] [gg]
ja tez poprosze- ustny mam dopiero 31 maja [email]
a ja mam ustny 29.05 tez i jakby dalo rade to prosilabym tez o materialy [email]
ja tez by prosila mam maturke za rok !!!!
[email]
Witajcie!!! jak wiecie matura ustna składa się z 3 scenek tj: uzyskiwanie i udzielanie inforamcji,relacjonowanie a także ngocjowanie.Proponuje ćwiczyc tego typu scenki ucząc sie schematów na pamięc.to tak zwane wyrażenia które można pózniej dopasować do większości tematów.Nie opracowaujcie scenek w spoób taki iż piszecie cały przebieg rozmowy,a potem kujecie to na pamiec lecz wypisujcie sobie potzrebne słownictwo które wam się przyda.Scenka musi byc krótka i zawierać wsyztskie informacje zawarte w treści.
Aby was przygotowac będę od piąteku przysyłać kolejne scenki które będziecie opracowywac i wysyłac do mnie na maila. Oprócz scenek jest także opis obrazu.słownictwo warte użycia również powysyłam na maile. Jeśli chodzi o maturę pisenmną.polecam pisanie wszelkiego typu prac próbnych tj: ogłoszeń listów,notatek i wypracowań.słownictwo a takze schematy prac powysyłam na maile,Jeśli będziecie pisac moge sprawdzać pracę. wysyłanie zaczne od piąteku soboty.Pozdrawiam maturzystki.
i maturzystów:)
Bede Ci wdzieczna za taka pomoc. napewno wszyscy beda
dzieki
pozdrawiam
p.s.ja zdaje rozszerzona wiec jakbys mogla i chciala to mozesz powysylac cos dodatkowego
ja też rozszerzony
[email]
[email]

bardzo prosze - rozszerzona!
ja nie będe odbiegał od reszty i tez poprosze materiałY !!! będe niezmiernie wdzięczny ... 26 maja mam ustny rozszerzony wiec jeszcze troszke czasu ,pisemnego sie nie boje wiec bardzo prosze o jakieś słownicto i cos co może mi się przydac [email] 4398883
moj mail to [email]

tam u góry jakies głupoty powyskakiwały

jeszcze raz bardzo prosze o materiały : )
prosze o materiały sa mi bardzo potrzebneeeeeeeee
[email]

muchas gracias
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa