Testy z j. hiszpańskiego - poziom podstawowy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich serdecznie. Mam problem i postanowiłam poszukać ratunku tutaj... Otóż, znajduję się obecnie w dość trudnej sytuacji, ponieważ uczę się hiszpańskiego sposobem korespondencyjnym, a ostatnio po prostu nie mam chwili, by usiąść nad podręcznikiem. Jestem tegoroczną maturzystką, więc chyba nie muszę mówić, ile czasu zajmuje mi teraz szkoła. Z drugiej strony poważne problemy rodzinne, jeśli można to tak nazwać... Ale o co mi chodzi.., termin nadesłania ostatnich testów kontrolnych mija w połowie czerwca tego roku. Nie dam rady z nauką, więc proszę kogokolwiek z odrobiną dobrych chęci - czy mogę prosić o pomoc? Jeżeli ktoś z Was ma chwilę i zna hiszpański na tyle, by nie mieć problemów z testem na poziomie podstawowym - proszę o kontakt. Mój mail to [email] . Mam nadzieję, że znajdzie się choć jedna dobra dusza :(.

ola
hmmm mimo wszystko proponowałabym Ci chociaż spróbowac samej to zrobic..... do połowy czerwca masz jeszcze 2 tygodnie, a matury już przecież za Tobą.

ja rozumiem, że jesteś trochę zdesperowana, ale przecież taki sposób rozwiązania tego trochę mija się z celem, prawda? nie lepiej przysiąśc ze słownikiem, dzień, dwa, i zrobic te testy? nikt przeciez nie wymaga chyba od Ciebie 100% poprawności.

besos
Jest trochę racji w tym, co piszesz, jednak do przerobienia zostały mi jeszcze 4 podręczniki ( z 10 ), a na testach jest sprawdzana głównie gramatyka, a tego nie będzie łatwo zrobić ze słownikiem. Na pewno nie jedna osoba, która czyta ten wątek, myśli, że próbuję iść na łatwiznę, ale tak naprawdę zależy mi na ocenie i nie chcę zrobić tego byle jak. Po wakacjach sytacja z pewnością się uspokoi, ale wtedy będzie za późno.

Gracias por tu respuesta.

Jeśli ktoś czuje się na siłach, to proszę, piszcie na [email] . Bardzo mi na tym zależy.
Bardzo proszę o odpowiedź :( Testy nie są długie, a ja dam radę zrobić co najwyżej jeden :(
wyslij je na [email]
moze przejrze je w weekend, ale nie obiecuje na 100%
bez szkoly zaczyna mi sie troche nudzic ;P

»

Kultura i obyczaje