proszę o pomoc w sprawdzeniu pracy :)

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o pomoc w sprawdzeniu pracy:

Empezó mi viaje el 16 de marzo 2006 despegando del aeropuerto en Varsovia. Fui a Paris para ver el fianl de la liga de campeones. Vio el partido desde la tribuna de los vips junto con Madonna y Zbiggy Boniek. Por supuesto Barca ganó el partido. Pasó tada la noche celebrando con las hinchas de Barca. Entonces fue a Mallorca. Vivio en una casa muy grande y exclusiva con una piscina y un campo de futbol. Tomó el sol y nadó en el mar. Visitó la plaza mayor y la iglesia en Palma de Mallorca. Por las noches fui a un club "Coco Jambo". Me gustó el vino espańol muchisimo. Fue el mejor viaje de mi vida.

Dla porównania polska wersja:
Moją podróż zacząłem 16 maja 2006 z lotniska w Warszawie. Samolotem poleciałem do Paryża na finał Ligi Mistrzów. Mecz oglądałem w loży dla Vipów z Maradoną i Bońkiem. wygrała Barcelona. Po meczu bawiłem się w mieście z kibicami z Barcelony. Następnie pooleciałem na Mallorce. Mieszkałem tam w wielkim i ekskluzywnym hotelu z basenem i polem golfowym. Opalałem się i pływałem w morzu. Zwiedziłem stare miasto oraz kościół w Palma de Mallorca. Wieczorem chodziłem do klubu "Coco Jambo". Bardzo lubiłem hiszpańskie wino. To była moja najpiękniejsza podróż w życiu.

POZDRAWIAM :D

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa