Naskrobalem cos po Polsku. Moze i bym dal rade to przetlumaczyc ale zajelobymi to caly dzien a mam mnostwo pracy. rnDzieki z góry za pomoc rnrnPozdrawiamrnrnA oto tekstrnrn"Czesc AntoniornrnNa poczatku listu chcialbym Ciebie serdecznie pozdrowic.rnBardzo miło wspominam mój pobyt w Hiszpani i chcialbym Cie zaprosic do Polski.rnWLasnie rozpoczynaja sie letnie wakacje.rnW mojej okolicy jest wiele miejsc do zwiedzenia, które chetnie bym ci pokazal. Niedaleko znajduje sie piekny park z zamkiem i muzeum lesnictwa. Tutaj zyja nawet zubry. Jest to bardzo nietypowe miejsce w tym regionie. Ponad to znajduje sie tam jezioro i piaszczysta plaza. Mozna tam uprawiac sporty wodne, grac w siatkowke i opalac sie. Latem turysci mieszkaja tu pod namiotem lub w drewnianych domkach. Jest to centrum rozrywki dla calej okolicy. rnW wielkopolsce jest tez wiele innych jezior, ktore sa bardzo czyste. Tutaj nie ma wielu turystow, jest cisza i spokoj, mozna lowic ryby, plywac lodka lub rowerem wodnym, jezdzic na rowerze, chodzic do lasu i leniuchowac ...rnMozemy pojechac rowniez na kilka dni w gory. W ubieglym roku bylem tam ze swoimi znajomymi. Zima jezdze tam na nartach, a latem wedruje po gorach. Widoki sa tu niezwykle malownicze. Jesli lubisz gorskie wedrowki poprowadze cie po najpiekniejszych szlakach. Zabierz koniecznie plecak ze soba, dobre buty i peleryne deszczowa! W Polsce o tej porze czesto pada deszcz.rnPostaram napisac sie o wszystkich szczegolach w nastepnym liscie. Napi8sz jaki termin przyjazdu ci odpowiada. Musze zarezerwowac pokoje.rnDo zobaczenia w Polsce!rnPozdrawiam cie serdecznie i niecierpliwie czekam na twoj przyjazd.