ciekawska prosi o wyjaśnienie :D

Temat przeniesiony do archwium.
Otóż chodzi mi o wyrażenie "sos mi vida" (jesteś moim życiem) ... osobiście nie oglądam serialu i moja prosba niema z nim nic wspolnego. Zastanawiam się dlaczego 'sos' a nie está lub eres ... podejrzewam, że ma to jakieś podłoże gramatyczne ... a że jestem bardzo ciekawska i zazwyczaj gdy nieumiem sama znaleść odpowiedzi na pytanie które mnie nurtuje ... zaczyna mnie ono nurtować jeszcze bardziej XD więc proszę ! wytłumaczcie mi dlatego tak a nie inaczej się to pisze !!! Jestem początkująca więc sama sobie nie odpowiem ... (próbowałam sama szukać odpowiedzi ale z mizernym skutkiem) ... z góry dziękuję :D
sos to argentyńskie eres
a wiec powod jest bardzo prosty:) poniewaz wszystko odbywa sie w ameryce poludniowej- nie wiem gdzie dokladnie bo nie ogladam tego serialu.. ale tam uzywa sie takiej formy i juz:) tak jak zamiast "tu" jest "vos" a wiec zamiast "eres" jest "sos"(to tak od sois:))
czyli mam rozumieć, że całe to wyrażenie jest po argentyńsku =___= ... nie no ale dziękuję Ci bardzo :D dałaś/eś spokój mojej duszy :D teraz nie będę miała nad czym myśleć :D gracias :* :* :* ^^' !!!
No !! to jestem w domu !! XD dziękuję wam jeszcze raz :D

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka