ok no to jade :) z gory dzieki za przehiszpanizowanie tego xD
1)
Codziennie rano wstaję o 7 rano, myje twarz zeby i kolo 7.30 jem sniadanie, jak tylko zrobie wszystkie poranne czynnosci ubieram sie i zaleznie od godziny na ktora mam zajecia albo ide odrazu na uczelnie albo przed wyjsciem slucham muzyki.
Po zajeciach na uczelni wracam do domu kolo 15 i robie obiad ktory pozniej jem.
Pozniej ucze sie kolo 2 godzin by potem obejzec jakies filmy i poczytac ksiazke.
Przewaznie klade sie wieczorem kolo 24.
2)
K : Dobrywieczor, co podac ?
J : Dobrywieczor, co moglby mi pan polecic ?
K : Specjalnoscia dnia jest ryz z kurczakiem na ostro
J : Poproszę więc
K : Cos do picia ?
J : Tak, lampka bialego wina
K : Cos jeszcze ?
J : Nie to wszystko.
K : Rachunek na 40zl dostanie pan po posilku
J : Dobrze, dziekuje.
K : Dziekuje, smacznego
3)
Pochodze z Ostrołęki, nieduzego miasta na wschodzie kraju. Zamieszkuje je okolo 60 tysiecy ludzi. Sa tam dwa kina, jeden basen, pare szkol i kosciolow. Nie jest to rodzaj miasta dla turystow, jest to raczej typ zwyklego miasta. Sklepy, bloki, domki, ulice, samochody.. jest tu wszystko co mozemy znalezc w typowwych wiekszych miastach, no moze poza centrami handlowymi.
4)
Najbardziej interesuje sie sportami a szczegolnie koszykowka. Lubie ogladac mecze NBA a w szczegolnosci z udzialem druzyny z Philadelphi. Interesuje sie rowniez sztukami walki i kreslarstwem. Nie przepadam za siatkówką, przedmiotami ścisłymi i rockiem.
5) Przewaznie w weekendy wstajac kolo 10 zabieram sie za odrabianie wszystkich prac zadanych mi na weekend zeby reszta czasu byla wolna. W Soboty przewaznie nie robie nic az do wieczoru kiedy to zwykle wychodze ze znajomymi do klubu badz dyskoteki. Wracam nad ranem kolo 3,4. Z tego powodu przesypiam wiekszosc Niedzieli, przewaznie wstajac kolo 15 ide do kosciola, jem, ogladam film badz slucham muzyki i ide spac. Tak wyglada moj weekend.
za kazde zmontowanie moich wypocin po hiszpansku (nawet pojedynczego punktu) bede bardzooooo wdzieczny