Czy jest sens uczenia się jednego języka na kursie a drugiego samodzielnie w domu?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć.
Od około miesiąca chodzę do szkoły językowej na hiszpański raz w tygodniu. Wszystko jest fajne , jezyk bardzo mi sie podoba i nauka jak narazie tego jezyka mi podchodzi.
Jednak od pewnego momentu naszla mnie chce nauka jakiegos innego jezyka obcego ale tym razem w domu, samodzielnie (jaki jezyk to konkretnie nie wiem ale prawdopodobnie jakis podobny do hiszpanskiego np: portugalski)
I tu chciałbym Was zapytac. Czy jest sens uczenia sie jednego jezyka na kursie a jednego samego w domu? Oczywiscie gdybym miał wybór to bym zaczal tez sie uczyc jezyka portugalskiego na kursie jednak juz nie ma takiej mozliwosci.
Niecierpliwie czekam na odpowiedzi :)
jeżeli mogę cos polecić
to osobiscie wydaje mi się że bardziej do hiszpanskiego podobny jest włośki aniżeli hiszpański przynajmniej ze słówek ze słyszenia

jeżeli chcesz dobrze opanować jeden język to najlepiej nie robić nic dodatkowego, bo juz na początku bedzie Ci sie mylic szczególnie gramatyka, słówka
Cytat: paulistapa
jeżeli mogę cos polecić
to osobiscie wydaje mi się że bardziej do hiszpanskiego podobny jest włośki aniżeli hiszpański przynajmniej ze słówek ze słyszenia

jeżeli chcesz dobrze opanować jeden język to najlepiej nie robić nic dodatkowego, bo juz na początku bedzie Ci sie mylic szczególnie gramatyka, słówka

Nie zgodze sie, wszystko zalezy od czlowieka, kazdy ma swoj system nauki jezykow i swoj rodzaj inteligencji jezykowej. Sa ludzie ktorzy moga sie uczyc 3 podobnych jezykow na raz i nic im sie nie myli. Najlepsza rada to po prostu sprawdzic na wlasnej skorze czy ma sens, zamiast pytac.

« 

Programy do nauki języków

»

Do autora strony - uwagi, propozycje