Zadania na poziomie podstawowym

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! Potrzebuje pilnej pomocy z kilkowa krotkimi zadaniami z hiszpanskiego...

I . Uzupelnij zdania odmienionymi czasownikami : trabajar, comer, vivir, tener, ser.

1) Ida ......... peruna, ......... peluquera.

2) Y ......... en una peluqueria.

3) Nosotros ............ los domingos en un restaurante chino.

4) A: Donde.............. usted?
B: En Malaga, y usted?

5) A: .......... hijos?
B: No, estoy soltero.

6) Rosa y Emilio ........... profesores y .................. en una escuela de idiomas.

7) Julia ............... estudiante y .......... con sus padres.

8) A: Donde ......... ustedes?
B: Yo, en un restaurante.
C: Y yo en una empresa de informatica.

9) Nostros no............. hijos.

10. Ellos ................... espardes, pero en Cuba.

II. Napisz slownie ponizsze godziny:

1:30-
8:40-
10.10-
12.00-
10.15-
3.25-

III. Napisz liczbe mnoga:
1) (Przyklad) : Este hotel es muy caro.
Estos hoteles son muy caros.

2) Mi hermana csta casada.

3) Mi hermano tiene un hijo
................... dos .....................

4) Mi compancro es japones.

5) Esta profesora es simpatica.

6) Este libro es interesante.

7) Este profesor no es espanol.

IV. W kazdym zdaniu znajduje sie blad, znajdz go i popraw.

1.(Przyklad): Buenas dias, senor Martinez!
Buenos.

2. Me IIamo Mary y soy ingles.

3. Ellos vive en Paris.

4. Yo trabaja en un banco.

5. Mi madre es peluquero.

6. De donde sois Vdes? (lub koncowa Voles? nie moge sie odczytac)

7. Roberto y Ana tiene dos hijos.

8. Mi companera esta de brasil.

9. Nosotros somos italiana.

10. Es mi pais la gente comen a las 12.

11. Le reloj de Luis es nuevo.

12. Es mapa es de America del Sur.

Z GORY WIELKIE DZIEKI

El profesor, jesli to czytasz, to sam widzisz do czego prowadzi odwalanie za kogos roboty. Ostatnio to zrobiles i gabrielka sie rozochocila.
Jestem kiepska z hiszpanskiego, wiec suzkam pomocy.. poza tym o ile sie dobrze orientuje jestesmy w dziale "pomoc jezykowa" czyz nie ?
btw. to nie jest odwalania za kogos roboty, nie chcesz, to mi nie pomagaj, rownie dobrze mozesz mi napisac co jak sie robi ;) - pozdrawiam
Cytat: gabrielka20
Jestem kiepska z hiszpanskiego, wiec suzkam pomocy.. poza tym o ile sie dobrze orientuje jestesmy w dziale "pomoc jezykowa" czyz nie ?
btw. to nie jest odwalania za kogos roboty, nie chcesz, to mi nie pomagaj, rownie dobrze mozesz mi napisac co jak sie robi ;) - pozdrawiam

gabrielka20 , Ty sie nie unos tylko zrób cos sama i dopiero ktos Ci poprawi,bo jak sama napisalas
"...jestesmy w dziale "pomoc jezykowa" czyz nie ?" A wiec POMOC to nie to samo co "ZRÓB TO ZA MNIE". Milej pracy :-)
Z calym szacunkiem do Ciebie Gagina i Aulait ale ja tego naprawde nie umiem zrobic ;OO wychodza mi szykii zdan typu: Kali jesc, Kali pic ;/// A musze miec to napisane poprawnie
edytowany przez gabrielka20: 01 gru 2010
gabrielka20 tutaj nikt nie odwali za ciebie roboty, bo jeśli nie spróbujesz zrobić tego sama to się nigdy nie nauczysz. Zrób tak jak myślisz, to ktoś poprawi ci błędy i wytłumaczy co jest źle i dlaczego. Pamiętaj, że na żadnym sprawdzianie/zaliczeniu/egzaminie nikt ci nie będzie mógł pomóc.
Z calym szacunkiem do Ciebie Gagina i Aulait ale ja tego naprawde nie umiem zrobic ;OO wychodza mi szykii zdan typu: Kali jesc, Kali pic ;/// A musze miec to napisane poprawnie

Wiesz dla nas nie problem to zrobić, ale chodzi o to byś włożyła w to chociaż trochę wysiłku i spróbowała, wtedy nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji jak się pomylisz. Zrobisz źle to poprawimy i wytłumaczymy dlaczego jest źle, żebyś następnym razem się nie pomyliła... to jest pomoc językowa a nie odwalanie za kogoś zadania domowego
Powiedz mi, skad u mlodych ludzi przekonanie, ze w zyciu mozna cos dostac za darmo, bez wlozenia w to wysilku? Skad przekonanie, ze inni beda pracowac na to, aby taka osoba dostala dobry stopien w szkole? I jeszcze ta postawa "nie chcesz to nie pomagaj i spadaj". Potem przychodzi czas matur i okazuje sie, ze matura podstawowa, ktora jest zenujaco banalna jest nie lada wyzwaniem dla takich osobnikow. Moze jak dostaniesz raz jedynke, drugi raz, to zmobilizuje Cie to do nauki.
...ale ja tego naprawde nie umiem zrobic ;OO wychodza mi szykii zdan typu: Kali jesc, Kali pic ;/// A musze miec to napisane poprawnie

Sama sobie przeczysz. Skoro NIE umiesz zrobic i to niczego to NIE musisz mieć niczego poprawnie. Nie oszukuj świata i samej siebie.

A tak poza tym.... Déja vu...?
O!
Sa cwiczenia na tym poziomie (básico) z USTED!!!
A ktos niedawno twierdzil cos innego...
Chodziło o teksty poleceń, 'Una' ... :-)
Ya, ya...
I tam Pedrito wg mnie mial duzo racji!
Jak ktos do Ciebie per Pan - to Ty - logicznie powinienes tez per Pan/Pani sie do tej osoby zwracac...
Ale potem dyskusja przeszla na...cwiczenia na Superiora Miserii...i ksiazke z Usted/ustedes...itd.
Coś ostatnio jesteś bardzo rozkojarzona 'Una' ... Ja o gruszce a ty o pietruszce...
qué será ? :P
...¿acoso y derribo?... ;-)
-------------
Son...muuuchas cosas, Bea...¡MUCHÍSIMAS!
...todas juntas...me hacen TEMBLAR...pero bien...
Y ...todo se complica cada vez más...y más...
Buuuu....
anda, hija, sé fuerte como siempre, no hay más ni queda otra, de todos modos, si eso, ya sabes donsde buscarme :)
Cokolwiek by to nie było Una, to, co Cię trapi - myśl pozytywnie! Wszystko, co się dzieje, dzieje się po coś...Zachowaj "spokój mistrza" a wszystko na pewno sie poukłada! Życzę Ci tego z całego serca. Buziaczek :)
Una_: Buuuu....
Increible opiniones suyas señorita. Si es lo que le encanta, siga así. Dentro de na ... lo comprobará en su propio ... .

Dzieki DZIEWCZYNY!!!!
Nie dam sie ...NIE! ;-)
Nauczylam sie...ze tylko z jednej rzeczy (sytuacji) TAK NAPRAWDE wyjscia...NIE MA.....
Reszta...me hace crecer...
(jak dobra plka - mi mocniej uderzysz - tym wyzej podskoczy...)
---
Nie lubie tylko bestii w sobie rozbudzac...
...bo zle sie "w jej" skorze czuje...
No ale...w koncu MUSZE sie nauczyc...que...
PENA to mujer del PENE[/b]...- nada más.... ;-)
Gdyby ta definicja byla w DRAE..............jejejejeje....
No ale nie ma...:-(
-------------------------------------
S.S. ... ¿Blanco y en botella?:

Que Dios me proteja de mis amigos... que de mis enemigos ya me protejo yo...

1.
2.
3.

HORCHATA
Witam,mam problem z prezentacja,probowalam sobie pomoc translatorem ale prawdopodobnie nadal nie jest poprawna,czy ktos moglby na nia rzucic okiem??
Como ustedes saben, soy Magda y yo vivo en Resovia.Soy la instruktora de baile y bailo el hip hop y dancehall danza.Bailo desde que tenía 7 años.Empecé a bailar en equipo de la danza,bailaban sociales bailar y ahora bailo streetdance.Es trabajo combinado con una pasión,pero no es fácil.Por lo general,después de clase en la Promar enseño bailar.Entreno alrededor de 5 veces a la semana. Hiphop danza es mucho relacionados con la cultura de HipHop,que consta de varias partes.En que puede exprésate y su carácter.Es muy difícil forma de bailar.A menudo, bailamos en los círculos y la lucha contra uno con el otro.Segundo estilo-dancehall es danza tradicional de Jamaica. La musica dancehall derivados de reggea pero es más rápido y más fuerte.Dancehall es muy fuertemente asociado con la cultura de Jamaica y asi es diferente del hip-hop.Cada movimiento También es danza independiente,que puede realizar a su manera.Sin embargo,sin tener en cuenta que estile de danza bailas, necesidad de mucho ejercicio y esfuerzo mental a lograr alto nivel.Conciencia de cuerpo y mente es muy importante,porque la danza es no sólo los pasos de ejecución.En la formación empiezo a calentamiento,necesidad de estiramiento del cuerpo.Improvisación es muy importante tambien, para aprender el cuerpo reaccionar a pulsos.
Jesli potraficie pomoc,to bardzo prosze,musze ja umiec na pamiec na wtorek,pozdrawiam i czekam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka