Hej, muszę przygotować na jutro prezentację o wymarzonym domu na lekcję hiszpańskiego. Jestem w 3 klasie LO. Proszę o pomoc w przetłumaczeniu tekstu
Mój wymarzony dom to willa z basenem w ogrodzie. Obok basenu po lewej znajduje się drewniany taras z białą kanapą i również drewnianym zadaszeniem. Wejście jest całe przeszklone i prowadzi do salonu.
W salonie jest biała rogówka przy której stoi szklany stolik do kawy. Pod stolikiem jest brązowy dywan. Na przeciwko na ścianie wisi telewizor, a pod nim jest półka z DVD. Podłoga jest z drewna.
W kuchni zamiast blatów pod zlewem znajduje się akwarium z rybkami. Oprócz tego to co zwykle, czyli lodówka, kuchenka, mikrofalówka i ekspres do kawy. Tutaj również podłoga jest drewniana.
W łazience znajduje się prysznic, zlew nad którym jest lustro, obok pralka oraz toaleta. Na podłodze oraz ścianach są czarne kafelki. Na półce stoi roślina w białej doniczce.
W sypialni znajduje się duże dwuosobowe łóżko z widokiem na jezioro i wyjściem na pomost. Przed nim stoi stolik, a na drewnianej podłodze leży biały dywan. W oknach wisi biała zasłona.
To wszystko, byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ mój hiszpański jest raczej słaby, chociaż nauczycielka myśli inaczej i lepiej żeby tak zostało. :D