Iberystyka

Temat przeniesiony do archwium.
Wiem, że było już kilka takch tematów jednak nie dowiedziałam się z nich aż tyle ile chciałabym widzieć. więc jestem w II klasie liceum. Maturę mam za rok coprawda, ale że od zawsze chciałam studiować Iberystyke zaczynam się już martwić. interesuje mnie zwłaszcza egzamin na Uniwersytet Warszawski a w zwłaszcza na jakim poziomie jest egzamin z języka angielskiego. Na oficjalnej stonie tego wydziału nie ma jeszcze nowej rekrutacji i nie mam się na czym podpierać. Więć jeżeli moglbyście mi pomóc w tym jak sie przygotować do egzaminu na Iberystykę byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Magda
Nie wiem czy się coś zmieni za rok, ale teraz już egzaminów na większości uniwersytetów nie ma! Trąbią o tym już od dawna. Nie wiedziałaś? Ma się liczyć tylko wynik matury. Oczywiście jeśli to są studia filologiczne , to na poziomie rozszerzonym. A poziom rozszerzony opisuje większość informatorów maturalnych (Nowa Matura 2005). Zajrzyj sobie np. na stronę www.cke.edu.pl i ściągnij informator.
Poza tym, może być egzamin organizowany przez uniwersytet- test predyspozycji językowych lub w zależności od U rozmowa kwalifikacyjna (oczywiście na tematy związane z obszarem językowym).
To, że tak MA być nie znaczy, że tak BĘDZIE... Kolejna nieudana reforma szkolnictwa...