język hiszpański na UŚ

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos wie moze jak wygląda nauka hiszpańskiego na filologiii hiszpańskiej na UŚ?? czy ucze się języka od podstaw?? wiem, że dodatkowym językiem jest ruski , jestem jedank ciekawa czy istnieje jakaś możliwość nauki także angielskiego?? proszę o pomoc :)
z tego co wiem na usiu ucza espańola od podstaw i raczej nie ma mozliwosci nauki drugiego jezyka innego niz rosyjski :) wybierasz sie? bo ja wlasnie tak i juz sie dygam, bo 15 osob na jedno miejsce mnie odstrasza na maxa :[
hola chicas!! z jakiego języka zdajecie??? ja z espanola
15 osób? nie...! tyle było w zeszłym roku a ja mam przeczucie (oby mylne )ze teraz bedzie wiecej
Mam jeszcze 2 pytanka
jakimi autobusami dojechac na ten wydział (z katowic)?
gdzie tam jest ten sekretariat w ktorym mozna kupic testy z ubiegłych lat?
teraz napewno będzie więcej dlatego że zainteresowanie hiszpanskim rośnie. ALe i tak się nie poddaje i walczę z uśmiechem na twarzy :D
teraz napewno będzie więcej dlatego że zainteresowanie hiszpanskim rośnie. ALe i tak się nie poddaje i walczę z uśmiechem na twarzy :D
ze Stawowej 807 (pospieszny) lub 40
z Korfantego 154
a sekretariat jest na 1 pietrze
duzo wiesz:( a wiesz moze kiedy ten sekretariat jest otwarty?
Sekretariat filologii romańskiej jest czynny codziennie co najmniej do 15 (tak mi się przynajmniej wydaje)
hola!!! mam dokładnie ten sam problem! nie wiem czy zdawać, bo nie wiem czy uczą od podstaw... chce zdawać jednocześnie na filologie angielską i hiszpanską... a nóż na którąś sie dostanę :P

bardzo podoba mi się ten język.. zaczełam uczyć sie przez internet i nawet mi idzie... na pewno lepiej niz gdybym miala sie sama uczyc np niemieckiego...

a druga sprawa to to, ze faktycznie rok temu bylo pond 15 osob na jedno miejsce.. i to mnie przeraza.. ja zdaje z angielskiego...

pozdrawiam
Mozesz dojechac autobusami 154 (przystanek na Korfantego), 807, 40 (przysanek pod Empikiem). Powodzenia na egzaminach. Ja już studiuję hiszpański na UŚ, więc gdyby jakieś pytania to chętnie odpowiem: [email]
heh :) Pozdrowienia z... Hiszpanii!!! Teraz sobie tu siedze. Wlasciwie, to mialam isc na architekture, ale tu jest tak fantastycznie, ze sie przekierunkowuje ;P Heh, najwyzej sie nie dostane lo siento.... ale no pasa nada - do Hiszpanii i tak jeszcze wroce :D
Też zdaję z angielskiego. Widziałaś testy z zeszłego roku? Trudne, no i 15 osób na 1 miejsce. Będzie ciężko...
mam prośbę, przysłałabyś mi te testy z zeszłego roku? Byłabym bardzo wdzięczna... [email]
ja zdaje z angola,bo mysle,ze sie lepiej wypowiem :) damy rade.a jak wyniki z maturki??
wlasnie robie te testy :/ (bo chyba na ang i hisp sa te same z ang - tak sadze) i zgadzam sie, ze sa straaaaaaszne... nie podoba mi sie do wcale... :( chyba trzeba sie cieszyc, ze jest "tylko" 9,6 osob na jedno miejsce, ale jakos mnie to nie pociesza :((

pozdrawiam
Nie ma zadnej mozliwosci zamiany ruskiego na angielski, natomiast mozesz sie uczyc angielskiego dodatkowo, np. chodzac na zajecia z anglistyka, jesli zgodza sie poszczegolni wykladowcy (a normalnie kazdy sie zgadza, bo co by sie mial nie zgadzac).
Jestem bardzo zawiedziona tym jak zostałam potraktowana podczas naboru w Sosnowcu!!! Z powodu nieścisłości w informatorze zostatałam niedopuszczona do rozmowy kwalifikacyjnej jako że "nie spełniam warunków - matura rozszerzona z języka obcego". Sęk w tym, że ja mam rozszerzoną mature z angielskiego - pisemną, jedynie ustną mam podstawową. Ja sie pytam, gdzie to pisze, że jak nie mam ustnej rozszerzonej to nie mam szans? Probili pełno niescisłości w skutek czego straciłam tylko czas, pieniądze i możliwość dotania się na studia!!! Bardzo proszę innych pokrzywdzonych o kontakt! Może uda nam sie chociarz odzyskać to 80zł z opłaty kwalifikacyjnej! Mój e-mail to : [email] . Proszę o jak najszybszy kontakt!!!
Temat przeniesiony do archwium.