na US hiszpanski 9,6 osob na miejsce

Temat przeniesiony do archwium.
no troche spadlo w porownaniu z zeszlym rokiem, zycze wszystkim kandydatom powodzenia ( que tengais mucha suerte)
przynajmniej tyle , ale to i tak troche
mam pytanie: czy ktoś tu się kształci na tłumacza? jestem barzdo zainteresowan tym zawodem. niestety nie mam zbytnio sie kogo popytać o studia, o kierunek jaki najlepiej wybrać aby ostac tym tłumaczem, gzdie (mistao)najlepiej sie kształcić w tym kierunku, jak wyg;adaka same stuida, ilu jezylkow mozna sie nauczyc...bardzo,bardzo prosze ojakiekolwiek informacje!
dziekuje z gory
[email]
wrocławianka
bywa :/ ale damy rade :) miejmy nadzieje, ze duzo z tych co zlozyli to wielkie mozgi skladajace takze na np. uwr albo uj i porobia nam miejsce w ostatnim dniu ;)
oj tez mam taka nadzieje!!! morenita -> a z jakiego jezyka zdajesz? jestes po starej czy nowej maturze...??? ja zdaje ang, i jestem po starej... wlasnie probuje sie czegos nauczyc.. moze sie przyda :P

pozdrawiam
jestem po nowej i zdaje z angola, bo uwazam, ze lepiej sie wypowiem niz po hiszpansku i szybciej wybrne z pulapki angielskiej niz hiszpanskiej :) a to chyba i tak jeden kit czy angol czy espańol, bo nie daja "bonusow" za hiszpanski :) ale stwierdzilam, ze nie bede rozpaczac, jesli sie nie dostane, bo znam espańol na tyle, zeby z chorem mojej matki jechac na festiwal do valencii i wszystko zalatwic :) a w ogole to DAMY RADE! :) powodzenia :*
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa