UW Test predyspozycji

Temat przeniesiony do archwium.
I jak poszło? Mi się wydaje, że proste było, chyba nawet prostsze niż te przkładowe testy na stronie.
PS. To pytanie z przysłowiem-która odpowiedź była prawidłowa - trafiła kosa na kamień czy masz babo placek?
ja dalem masz babo placek.
tez mi w miare dobrze poszlo, chociaz nad kilkoma pytaniami, a raczej odpowiedziami sie zastanawialam.
Wstawilam 'masz babo placek'
Zaskoczylo mnie pojawienie sie pytania z logiki ;)
test z nieznanych/sztucznych jezyków calkiem przyjemny, lubie sie w takie 'rzeczy' bawic, ale chyba dwa ostatnie pytania byly troche trudniejsze.
Ale coz mi po tym tescie jak i tak nie mam sie szans dostac ;( ale chociaz wiem jak takie 'cudo' wyglada i moze lepiej mi pojdzie egzamin w przyszlym roku, bo iberystyki nie odpuszcze ;)

ps. a co zaznaczyliscie z tym 'się'?
Bylo proste, o wieeele latwiejsze niz sie spodziewalam :) ale nie wiem czy to takie dobre, jesli prawie wszyscy beda mieli super dobre wyniki ;) Z tym 'się' zaznaczylam usmiechac sie, bo to byl jedyny zwrotny tak jak ten 'bać się'; no i tak samo 'masz babo placek". :D Beijos
Dobra ile dostaliście? Ja 80%:/ ciekawe czy to duzo czy malo
ja mam 84% co jakos drastycznie nie zmienia mojej sytuacji, w zasadzie na tyle liczyłam. Myślę że wiekszość będzie miała w granicach 80%.
Pozdr. :)
To za mało , ja mam 72 % :-(((((
ale moze masz lepszy wynik z matury/CEW-u. Nic jeszcze nie jest przesądzone :)
i tracyjne pytanie z mojej strony: skad mozna wykombinowac ten text w necie? albo chociaz przytoczcie przykladowe zadania. jedyne, co mam to przykladowy test ze strony uw, ale tam nawet odpowiedzi nie ma...
wydaje mi się, że w necie nie ma szansy znalezc tego testu, ale podejrzewam że od nowego roku akademickiego będzie do kupienia w sekretariatach/dziekanatach.
ja tez mam 72, a lacznie z matura po wszystkich przeliczeniach wychodzi mi 81,85% wiec to moze byc troche za malo...
w ogole niech ktos mi powie-jakie przedmioty biora pod uwage na ibero?ja wpisalam tam wszystkie lacznie z geografia.. // jak to przeliczyc niby??
Język obcy p.podst. razy 0,5; język obcy p.rozsz. razy 1,5 plus test predyspozycji razy 2.
To wszystko zsumować i podzielić przez 4.
podobno biorą pod uwagę jeszcze język polski ....... :/
nie, przepraszam, teraz patrzę na stronkę iberystyki i nic o polskim nie ma, to pewnie mi sie pomieszało z UAM :)
Witam wszystkich, jestem z rocznika '87 i wszelkie zawirowania maturalne oraz "egzaminacyjne" są dopiero przede mną. Czytam jednakże na bieżąco Wasze wpisy, gdyż marzę o studiowaniu iberystyki. Mam pytanie: co zdawaliście na maturze i na jakim poziomie, wiem że rozszerzony polski i ang to podstawa gdy myśli się o takich studiach, ale czy coś jeszcze?Mogę też zdawać podstawowy francuski, ale co np z historią?Gdzieś się bierze ją pod uwagę?Hiszpańskiego uczę się od dwóch lat w Empiku. Myślicie że świadectwa z tej szkoły tez są brane pod uwagę przy postępowaniu kwalifikacyjnym? Pozdrawiam wszystkich:)
ja zdawałam pl+ang rozszerzone, podst. fr+geografię. Do rekrutacji przydał się tylko polski i angielski, ale starałam się dostać jedynie do Katowic, Krakowa i Opola na filologie. Tam raczej nie było innych wymagań, ewentualnie test. Skup się na tym, co będą brać pod uwagę. Reszta to według mnie strata czasu. Pozdrawiam
paździoch - w jakim miescie chcesz studiowac ta iberystyke?
Kasjaaa i dostałaś się?? (jeśli moge spytac oczywiście ;)) Ja też jestem z rocznika '87, wybieram się na iberystykę i zastanawiam się nad zdawaniem rozszeszonej geografii...czy to mi w czymś pomoże???
Mieszkam w Elblągu i na iberystyke gdziekolwiek mam dość daleko. Póki co czytam sobie tutejsze wieści i się zastanawiam.Na pewno złożę papiery w Poznaniu (UAM i asekuracyjnie na prywatną WSJO), we Wrocku no i może do Warszawy. Póki co jednak trzeba zdecydowac co zdawac na maturze i czy kontynuowac hiszpanski w Empiku.
tak, udało mi się dostać do Krakowa. Rozszerzona geografia? Na początku też chciałam zdawać na tym poziomie, ale szybko mi przeszło:) . Jeśli marzą Ci się filologie, lepiej dać sobie z tym spokój. Skup się przede wszystkim nad jednym językiem obcym! To kryterium z reguły pojawia się na każdej uczelni. Powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Szkoły językowe