Czy istnieje gdzieś filol.hiszpańska zaocznie??

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!
Mam pytanko do ludzi ze wszystkich miejsc w Polsce!!Czy orientuje sie ktoś czy isnieje coś takiego jak filologia hiszpańska ZAOCZNIE gdziekolwiek w POlsce??Jak tak , to gdzie i za ile , albo prosze o linki tych szkół.Z góry dzieki!!
Na WSSM w Łodzi istnieje iberystyka zaocznie (www.wssm.edu.pl), nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec, bo nic o nich nie wiem. Sama chce rozpoczac u nich ta iberystyke ale dziennie, bo mieszkam w Łodzi. Pod linkiem ktory podaje znajdziesz wszystkie info ktore oni podaja :)
Pozdrawiam Aga
tak istnieje ,cos takiego jak iberystyka zaocznie ! sama studiuje!
skusiłam się bo chce pracować! ogólnie jest ok1
ale powiem szczerze że słabo mozna się nauczyć języka będąc 2 razy w miesiącu w szkole!
studia trwają 3 lata i uzyskujesz papiery uprawniające Cię do uczenia
powodzenia i pozdrawiam!
pimienta- powiedz cos wiecej na temat studjowania jezyka na tej uczelini i w takim trybie. Bardzo mi zalezy, czy ty zaczynalas nauke hiszpanskiegop od podstaw? Czytalam na stronie Uczelni, ze nie wymagana jest znajomosc jezyka. Wydaje mi sie bardzo trudne nauka jezyka od podstaw zaocznie. Czy uwazasz , ze jest mozliwe po tych 3 latach ( pracujac jeszcze a nie caly czas poswiecajac na nauke jezyka) poznac ten jezyk w stopniu wystarczajacym do podjecia pracy?
Istnieje np na Uniwersytecie Śląskim - "język hiszpański stosowany". Studia są zaoczne, zajecia jednak odbywają się w każdy piątek ,sobotę i niedzielę. Mam znajomą, która tam studiuje i jest bardzo zadowolona. Jedynym minusem jak twierdzi jest obowiązkowy lektorat języka rosyjskiego. Więcej info na stronie Instytutu Filologii Romańksiej UŚu :
http://uranos.cto.us.edu.pl/~roman/
a nie czwartek, piatek sobota?????Wydaje mi sie ze te dni
wyzsza szkola zarzadzania marketingowego i jezykow obcych

www.gallus.pl

tam tez jest hiszpanski stosowany i zaczyna sie hiszpanski od zera a drugi jezyk to angielski. pozdrawiam :)
tak, tak, masz rację :) W czwartki i piątki popołudniu
zaocznie jest ciężko znaleźć jakąś państwową dobrą uczelnię ale jeśli znasz dobrze hiszpański, możesz ubiegać się o studia extrernistyczne na universytecie jagielońskim, to lepsze niż zaoczne bo możesz uczęszczać też na zajęcia dzienne, i umawiasz się z każdym profesorem na zaliczenie. poziom jest wysoki a przedmioty bardzo ciekawe. polecam
A czy masz moze doswiadczenie ze studiami eksternistycznymi? ja juz skonczylam jedna uczelnie, mam tytul magistra inz., ale wlasnie teraz zachcialo mi sie spelniac marzenia, a jednym z nich byla iberystyka.... A moze slyszal ktos z Was o iberystyce podyplomowej?
Temat przeniesiony do archwium.