iberystyka-przygotowanie,testy probne...

Temat przeniesiony do archwium.
na stronie uw znalazalm tylko jeden test do predspozycji,dzwonilam na Obozna tak mi powiedziano ze nic nie maja do sprzedania moze za miesiac.jak sie przygotowac?chce zdawac angielski -mam zamiar przerobic ksiazki:upstream, gold advanced,i cos tam jeszcze ,w co jescze powinnam sie zaopatrzyc?w jakie ksiazki?a ta druga czesc egz?jakies sugestie?bede wdzieczna!odwdziecze sie!mam dla chetnych materialy po hiszp-mase ksiazek na skanie itd.
Mam ten sam problem co ty- też nie wiem jak powinnam się przygotowywać.Dlatego liczę na bardziej doświadczonych w bojach, że coś nam doradzą:).A co do materiałów,to byłabym wdzięczna,gdybyś mogła mi coś przesłać(z hiszpana,bądź angola), mój mail to [email]
jesli mi nie zginely to mam pytania z testu predyspozycji z dziekanatu, ale formalnie to jest tylko powtarzanie tego co na stronie.
Witam! W tym roku dostalam sie na iberystyke na UW. Wczesniej chodzilam na kurs przygotowawczy do testu predyspozycji (ktory nie ukrywam bardzo mi pomogl w dostaniu sie) i chcialabym sprzedac materialy ktore na tymze kursie byly rozdawane oraz dodatkowo 2 ksiazki z testami examinacyjnymi na wyzsze uczelnie z lat ubieglych - obie Wydawnictwa Akademickiego Plus - jedna cala z jezyka angielskiego a druga, na filologie, lingwistyki i neofilologie, skladajaca sie z trzech czesci: ang., niemieckiej (najkrotszej) oraz polskiej. Materialy z kursu to ok. 130 skserowanych kartek formatu A4 zapelnionych cwiczeniami i powtorkami najistotniejszych, ze tak powiem, podchwytliwych zawilosci gramatycznych, w tym np. duzo cwiczen ze sztucznego jezyka, ktore trudno gdziekolwiek znalezc. Sprzedam to wszystko za 150zł (choc cena do uzgodnienia ;) Podkreslam ze NIE jest to duzo, dla porownania - sam kurs, bez tych 2 ksiazek, kosztowal 399zł... niby z nauczycielem, ale wiadomo jak to jest - nauczyciel jest po to zeby z nim spr. zrobione przez siebie cwiczenia, a ja rowniez sprzedam odpowiedzi do tych cwiczen. Ale sie rozpisalam :P jesli ktos jest zainteresowany i mu zalezy, niech skontaktuje sie ze mna na [gg] . mysle, ze warto. :) aha, dostep do netu mam jak na razie tylko w weekendy. Pozdrawiam!
a te zadania ze sztucznego jezyka to chyba najaltwiejsze na tym tescie sa
Jak ktos sie uprze to moze je roziwazac za pomoca zwyklego ukladu rownan
pewnie wszyscy po 100% punktow z tego dzialu mieli.

« 

Sólo en español

»

Kultura i obyczaje