Łódź

Temat przeniesiony do archwium.
Wyższa Szkoła Studiów Międzynarodowych w Łodzi, zna ktoś lub studiuje tam??
!Hola!
Ja tam właśnie rozpoczęłam studia zaoczne na iberystyce:D
Salu2
I jak tam jest???
A jestes z Łodzi?
Jestem z Warszawy. Jak na razie jest bardzo fajnie. Jestem w grupie zaawansowanej i wszystkie zajęcia mamy po hiszapańsku. Wykładowcy są bardzo mili i sympatyczni oraz chetni do pomocy jeśli człowiek czegoś nie wie lub nie rozumie. Ale w samej szkole maja mały nie porządek. Myślę jednak, że więcej mogą powiedzieć Ci co studują na drugim, trzecim roku bo ja dopiero zaczynam.
Salu2
Nikt wiecej tam nie studiuje???
A jaka to jest dzielnica Łodzi??
Ja tez zaczęłam tam studia.Tj. na ulicy Brzozowej,która odchodzi od Przybyszewskiego.Byc może ejst to jeszcze widzew.
No i oczywiscie okolica nie jst za piękna,jak wiekszość Łodzi.taka mała odludna uliczka.ALe budynek Uczelni jest nowy,zadbany i przyjemny.
I jak ci sie tam podoba??? Na czym jestes??
A wiesz jaka jest to dzielnica Łodzi?
a ja właśnie zastanawiam się nad studiami zaocznymi w łodzi na kierunku iberystyka... warto?? trochę by było daleko, no ale bardzo bym chciała uczyć się na tym kierunku. ludzi aktualnie uczących się tam proszę o informacje!!! (klimat, wykładowcy itd...) Z góry gracias!
napisz proszę na jakiej uczelni studiujesz, ile płacisz, ile jest osób w grupie? Jeśli możesz podaj wszystkie podstawowe informacje.....
jaka to dzielnica?? ja tam sie nie znam, ale chyba Górna...^^
dobra ustaliliśmy już gdzie się ta szkoła studiuje ale jak tam jest?jaki poziom jacy wykładowcy?? powiedzcie coś!!!
dobra ustaliliśmy już gdzie się ta szkoła znajduje ale jak tam
jest?jaki poziom jacy wykładowcy?? powiedzcie coś!!!
Witam,
Tez sie zastanawiam nad ta szkola i nad tym kierunkiem...prosze o jakies konkretne informacje...jaki poziom, wykladowcy i poza tym czy warto isc jesli ucze sie juz hiszpanskiego 5 lat....jest to dla mnie wazne, bo na stronie szkoly jest napisane, ze nie trzeba znac tego jezyka, zeby sie zapisac...wtedy jak dla mnie bylaby to lekka strata czasu!

Salu2
Przeczytałaś inne tematy?

http://www.hiszpanski.ang.pl/WSSM_w_Lodzi_1924.html

http://www.hiszpanski.ang.pl/wssm_w_lodzi_3337.html

http://www.hiszpanski.ang.pl/Szkoly_WSSM_a_WSJO_7843.html

itd. ... Sprawdź w wyszukiwarce :)

Ile ludzi - tyle opinii ;))

A dzwoniłaś do dziekanatu? Panie są całkiem miłe i powinny znać odpowiedzi na wszystkie pytania ;) Albo wybierz się na dni otwarte:)
Wypraszam sobie, to nie widzew w żadnym wypadku, tylko ścisłe centrum zapuszczonej łodzi; klimat ok, ale bałagan!!! dołączam się do postu poprzedniczki, to już było kilka razy :) pozdro
chyba na wszystkich szkołach wyższych w PL na filologii hiszp powstają grupy początkujące i zaawansowane. Co do WSSM jestem jej absolwentem i powiem tyle że trafia tam sporo idiotów, którzy nie radzili sobie w liceum zaś tam radzą sobie znakomicie. Żeby nie zdać tam, trzeba się nieźle starać:)
Ale trafiają tam też normalne osoby. Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to raczej się nauczy.
Wykładowcy różni, wykłada tam m.in prof. Nowikow, jeden z największych autorytetów w kraju w tej dziedzinie oraz paru dobrych doktorów. Niestety praktyczną naukę j. hiszp prowadzą często osoby nie zawsze o najlepszych kwalifikacjach. Jest na przykład jedna pani magister którą zaginają studenci z pierwszych lat, a to co mówi podczas zajęć po hiszpańsku ogranicza się do: "hola", "empezamos" i "hasta luego" -makabra. Inna przez połowę zajęć opowiadała o swym życiu (niestety po polsku). straciłem przez taką 3 semestry, naszczęście nie tylko one prowadziły PNJH.
WSSM wywołuje we mnie sprzeczne uczucia: ładne korytarze, sale wykładowe, paru wspaniałych wykładowców i kilku takich których bym nawet w szkole językowej nie chciał zatrudnić na poziom A1!

Za to mógłbym polecić studia na UŁ. Uczy tam ta lepsza część wykładowców WSSM i nikt Ci nie zapewni, że nie robiąc nic zdasz.

Pozdrawiam
tylko, że na UŁ nie ma filologii hiszpańskiej. jest tylko połączona z angielską:/
nie jest połączona z angielską - narzucony jest tylko j. ang. jako język dodatkowy.
studiuje tam i powiem szczerze, że sa chwile, gdy trzeba się napocić by zaliczyć.
ile pkt miała ostatnia osoba na liście przyjętych?
Na pewno mają wykładowców z UŁ i można wybrać grupę, od podstaw lub zaawansowaną z hiszpańskiego.
no mają zaawansowaną i początkującą grupę to prawda.
i widzicie przeglądam to forum i tak czytam sobie posty pana oso o WSSM. Krytyka zupełnie niekonstruktywna i całkowicie wyssana z palca. Sama jestem absolwentką WSSM i nie pozwolę nazywać się idiotką, która nie radziła sobie w liceum a poradziła w WSSM. Wygląda tez na to, że Pan oso to tzw wieczny student, który "studiował" we wszystkich szkołach w województwie łódzkim, w których jest iberystyka a żadnej nie ukończył, bo ma wiele do powiedzenia na każdym wątku o iberystyce. Szkoda tylko, że to co wypisuje to stek bzdur.
Polecam WSSM - jesli ktoś chce to przecież zawsze może się tam udać i porozmawiać z PRAWDZIWYMI studentami w realu a nie z plującymi jadem podającymi się za studentów bądź też absolwentów osobami pokroju pana oso.
taaa, a twoje posty są dopiero konkretne. no i nie plujesz jadem jak ja:)

z tego co widzę to masz chyba problemy z rozumieniem tekstu. nie pisałem że wszyscy to idioci, ale że tacy też byli. ty oczywiście automatycznie poczułaś się poruszona, podświadomie zakwalifikowałaś samą siebie do tej gorszej grupy:)

Chyba jest to zrozumiałe że aby się dostać na prywatną uczelnię wystarczy matura. A przez to trudno jest uniknąć uczelni przyjęcia "słabych" osób. na moim roku było parę panienek dla których imprezowanie 7 dni w tygodniu było najważniejsze lub takie które nie wiedziały po co się znalazły na tym kierunku. Większość jednak była ok, co nie wyklucza tego że ta słabsza część grupy miała wpływ na całą resztę, przebieg zajęć itp.

Możesz sobie darować tych personalnych wycieczek. postaraj się obalić moje argumenty a nie mnie atakować. Nie martw się o mnie. Ukończyłem tą szkołę. Tak jak WSZYSCY z mojego roku

Tak samo jak ty wymyślasz historie na mój temat, ja też mogę pofantazjować: jesteś tak cienka że ukończenie tej szkoły było dla ciebie nie lada wysiłkiem dlatego oburzasz się gdy mówię że poziom mógł być trochę wyższy bo ty byś już tego nie ogarnęła:)

Zacznij dyskutować a nie obrażać.

Daruj
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa