UJ rozne...

Temat przeniesiony do archwium.
Heej !! Mam takie pytanie do wszystkich osobek, ktore chca dostac sie na iberystyke na UJ a zdaja inny jezyk niz hiszpanski;) Jaki jezyk zdajecie??
W tym roku nie ma mozliwosci studiowania filologii portugalskiej wiec w takim razie gdzie idziecie??? I jeszcze chcialabym sie dowiedziec od zeszlorocznych zdajacych na iberystyke.. jak oceniacie test z lektur.. Czy gramatyka byla bardzo trudna???
Czyzby wszyscy zdawali hiszpanski... nie bardzo w to wierze :P:P:P
No właśnie jak wygladają egzaminy wstępne na UJ na filologię hiszpańską mozesz mi powiedzieć??
ja chcę akurat na włoską na uj,ale wg nowych kryteriów kwalifikacjia ma być łączona na francuską hiszpańską i właśnie włoską. nie wiem za bardzo jak to chcą zrobić i jestem dość przerażonatym wszystkim :((
po prostu będzie ten sam test humanistyczny na podstawie 5 lektur... :) i to mają chyba na myśli, mówiąc wspólna rekrutacja.
nie słońce, poczytaj stronę ujotu. nie będzie żadnego testu. liczy sie tylko atura z polskiego i obcego i wszyscy na te 3 filologie są na 1 liście. zaznacza się specjalizacje 1 2 i3 i jeżeli się nie dostaniesz na 1 to masz jeszcze szanse na 2i3 jeśli masz oczywiście odpowiednią ilośc punktów. jak dla mnie to głupie... ale tak sobie uczelnia wymyśliła
Raggio tez to czytalam:):) Ale wiesz cio?? moze tu chodzi o to,ze poprostu wybierzemy sobie jedna ze specjalizacji: W tym wypadku bylabyto albo komunikacyjno- tlumaczeniowa albo pedagogiczna... Sama nie wiem jak rozpatrywac to slowo: specjalnosc :( W pierwszym wypadku..tym ktory ty bierzesz pod uwage to kurcze chybabym sie zalamala...
hmmm no może. ale po co by wtedy pisali, że na wszystkie 3 kierunki jest razem rekrutacja. nie wiem. strasznie mętnie to jest napisane:)
Spokojnie, to rozwiązanie jest ok :) Chodzi o to, że robią zbiorczą listę przyjętych na wszytskie trzy kierunki, po czym przyjęci wybiarają: romanistyka, iberystyka lub italianistyka. Jak masz duzo punktów - możesz wybrać, którą z nich zechcesz. Jak mniej - masz szansę studiować na tej, gdzie jest mniej chetnych przyjętych. POWODZENIA!!! :)))
CZyli jest jedna rekrutacja????
Nie ma testu z języka??
Nie ma testu z lektur. Pisałam tam maila i dla pewności wysłałam posłańca na wydział ;-) To pewne. No i ekrutacja wspólna dla tych trzech kierunków. To jest ok, za jedną kasą (opłata rekrutacyjna) masz duże szansę, że gdzieś się zaczepisz - jak nie iberystyka, to italianistyka, a jak nie - to romanistyka.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa