** Ayuda! 90%? Ile punktów na UJ ??? **

Temat przeniesiony do archwium.
Pewnie są tu jacyś studenci 1.r oku (tj. ci z nową maturą) Jagiellonki. Ile mieliście punktów na maturze rozszerzonej z angielskiego i polskiego? Podobno było ok. 8 osób na miejsce, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć mi jai byl próg punktowy. AYUDA! Na próbnej miałem po 90% ang. i pol. Mam szansę?
Por favor...
ja tez podpisuje sie pod ta prosba, wiem ze w tym roku rekrutacja osób ktore sa po nowej maturze wyglada troche inaczej niz w zeszłym roku..ale prosze dajcie znać jak bylo rok temu, ile faktycznie trzeba było miec punktów, bo tej informacji nie mozna znalezc ani na stronie internetowej ani dzwoniac na UJ, z góry dzieki;-)
No widzisz, nikt pomóc nie chce ;) Co do rekrutacji... Różnica jest taka (w stosunku do roku ubiegłego roku), że nie ma testu z 5 lektur. Tylko matura - rozszerzony jężuk polski i rozszerzony język obcy. Jak próbna wyglądała u Ciebie? Mam nadzieję, że się spotkamy na UJ, pozdrawiam :)
jak po 90% bedziecie miec to sie dostaniecie, tak mi sie wydaje. startowalam rok temu jak byly lektury, ktore zawalilam, ale jakbym sie bardziej przylozyla to choc z matury mialam ang rozsz 84 i pol rozsz 74 to bym sie dostala:) zycze powodzenia!!
Dzięki :) Na 90% z angla moge liczyc, ale polski... Trudno powiedziec... A Ty? Już drugi raz nie próbujesz?
ja zdalawalam mature rok temu,nowa,ale na studia teraz dopiero bede startowac,bo za granica jestem...
tez bede startowac na uj...na maturze zdawalam hiszp i pol...ale nie wiem czy mam szanse:/pol.rozsz.80%,a hiszp rozsz.86%..ma to sens???srednie te wyniki...:/
W zeszłym poku, że by dostać się na anglistyke UJ trzeba było, ponoć, mieć po ok 90-95% z polskiego i z angielskiego. A tam było prawie 20 osób an miejsce! na "nasza" iberystyke "tylko" 8 czy 9... Wiec wyniki kolo 80% mają chyba spore szanse. A może jestem zbytnim optymistą? ;) W każdym razie życze powodzenia i Tobie, i, co tu kryc, sobie. Może przyjdzie nam razem 5 lat współistnieć na UJ ;) OBY!!!!
dzieki...(jesli to bylo do mnie;)....
szczerze..tez mam taka nadzieje...fajnie by bylo tam studiowac...ale oczywiscie nie tylko tam sartuje...:)ale tam bym chciala najbardziej...a wiec tez zycze Ci powodzenia i do zobaczenia!!!!!!!!!!;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa