UMCS-Jakie jezyki na iberystyce???

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!czy ktos wie jakie sa jezyki na filologii romanskiej,profil iberystyczny,oprocz hiszpanskiego oczywiscie:)??
Blagam odpiszcie...chce tam zdawac,ale boje sie ze bede musiala meczyc sie przez 5 lat z francuskim...:(
szukam porugalskiego i wloskiego....
z gory dziekuje:*:*:*:*
Będziesz musiała się męczyć z francuskim, bo jest i to 5 lat. No i jeszcze jest portugalski :)
dzieki za "pocieszenie";)....to niedobrze:(....a wloski alb angielski bedzie??????a od jakiego poziomu sie zaczyna te jezyki???
Włoski jest na romanistyce, ale to chyba nie bardzo cię zainteresuje ;). angielskiego nie ma ani tu ani tu :/. hiszpanski i portugalski są dla wszystkich od podstaw, a francuskiego są 2 grupy: podstawowa i zaawansowana. aha, no i jest jeszcze łacina, ale na szczęście przez 1,5 roku.
hej!dzieeeeeki:)widze,ze Ty bardzo w temacie jestes...studiujesz tam???jak jest?bo ja rok temu mature zdawalam,ale na studia dopiero teraz startuje,bo za granica jestem:)tzn.w Hiszpanii...
a na tej romanistyce to jakie sa jeszce jezyki??jest hiszp??
bo ja chce studiowac jakis kierunek z hiszp.,wloskim i portugalskim,a co oprocz tego to juz mniej mnie interesuje;)....
na ktorym roku jestes(jesli studiujesz na tym umcs-ie;)??trudno bylo sie dostac??
bo ja mysle o UJocie albo UMCS-ie....
sory,ze tak Ci zarzucam pytaniami,ale chce wiedziec jak najwiecej...
buzka i dzieki jeszcze raz!
aaa!jeszcze jedno-hiszpanski jest od podstaw???niemozliwe.....:(
ja mam zaawansowany chyba....nie zanudze sie przez pierwszy rok...???????chociaz moze warto powtorzyc....
Zazdroszcze Hiszpanii :). Ja niestety jeszcze nie studiuje na UMCS, ale będę tam zdawać w tym roku. Mam tam koleżankę, która mnie o wszystkim inforumuje stąd tyle wiem ;). Tak, hiszpanski jest dla wszystkich od podstaw, zresztą jak na każdej iberystyce. Wiem, że mają dużo zajęć z Hiszpanami. Jeśli chodzi o romanistyke, no to przede wszystkim jest tam francuski, i dodatkowo jeden z 3 języków: włoski, hiszp albo port. Tak jak chcesz żeby te trzy języki studiować jednocześnie to chyba nigdzie się nie da :/. Też myślę o UJ, ale chyba fajniejsza "oferta" jest na UMCSie, bo z tego co wiem, na UJ są tylko 2 języki romańskie, a na tutaj 3.
nom,moze masz i racje z tymi trzema jezykami....ja wlasciwie na wiecej niz te dwie uczelnie bede zdawac,ale tak naprawde tylko je biore pod uwage...
Umcs mam blizej domku...miszkam w Zamosciu,wiec w sumie trzeba bedzie sie dobrze zastanowic...z reszta,najpierw niech sie okaze gdzie mnie zechca;)..
zycze Ci powdzenia(i sobie tez;)
jak bedziesz miala jakies ciekawe info na temat rekrutacji i w ogole iberystyki,przekaz mi......... bede wdzieczna.....:)pozdrawiam!!!!!
Temat przeniesiony do archwium.