UAM - filologia hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym się dowiedzieć 1. czym różni się iberystyka od filologii hiszpańskiej? 2. od jakiego poziomu jezykowego przyjmują na UAM ? (chodzi o hiszpański - podobno są dwie grupy podstawowa i zaawansowana...)
Jeśli chodzi o poziom to jesli jesteś z Poznania to za dużego poziomu nie musisz mieć, jednak jeśli jesteś z poza tego "państwa" to raczej będzie ciężko. I niech się nie burzą Ci co się na tej uczelni uczą, bo taka jest prawda. No i nie ma co liczyć na odwołanie. Ja dostałem decyzję o tym, że moje odwołanie zostało odwołane na początku września, czyli czasami możesz zostać na lodzie bo o tej porze to kończy się już drugi nabór. Dodam tylko, że egzamin zdawałem w lipcu, jakoś pierwsza połowa, czyli trochę olali sprawę.
hej... moze mi ktos opowiedziec jak w ogóle jest na studiach wlasnie na jezyku hiszpanskim?? jestem strasznie ciekawa jak to wszystko wyglada... ile trzeba miec itp. bardzo prosze!!!! bo nie mam kompletnie zielonego pojecia!!!
z gory dziekuje!!!
saludos :)
mam pytanie. jestem z innego miasta niz poznan. hiszpanskiego uczylam sie rok a ze wzgledu na brak srodkow musialam przerwac. chcialabym studiowac na UAMie. czy moglibyscie mi powiedziec czy dam sobie rade z tak slaba znajomoscia j.hiszpanskiego? za to dobrze znam angielski. i jakie mniej wiecej sa progi punktowe. bede wdzieczna za kazde informacje. pozdrawiam :)
a na UAMie sa specjalizacje do wyboru, czy tylko ogolnie - filologia
tylko ogólnie filologia
Powiem ci że ja zdałam maturkę z hiszpana podstawową na 70 % i angielski rozszerzony na 90% i się tam NIE dostałam. Szok. Patrzą tylko na rozszerzony język hiszpański - niestety. Anglielski odpada.
Locita my siemusimy w końcu zgadać!!! w koncu to samo miasto!!! ogólnie to jestem bardzo ciekawa tej całej rekrutacji... mój nr gadu 6848991 jesli bedziesz miała ochotę to się odezwij:)
Ja tez jestem z Poznania i słyszałam ze nie trzeba umieć hiszpańskiego aby dostać sie na UAM na filologie hiszp. No bo w koncu co ma zrobic osoba która nie ma hiszpańskiego w szkole i nie moze z niego zdawac matury...?? Mozliwe ze cos sie zmieniło..
Co zrobic? Zaczac sie uczyc wczesniej a nie zastanawiac sie tuz przed matura czy, co gorsza, po. Nie trzeba mniec hiszpanskiego w szkole zeby z niego zdawac mature (moj przyklad). A jesli juz naprawde nie masz mozliwosci nauki, to pozostaje Ci zdawac taki jezyk, ktory umiesz najlepiej, dostac tyle punktow zeby wystarczylo y está. Z innego niz hiszpanski jezyka beda oceniac surowiej (tak przyjanmniej bylo rok temu), ale dostac sie mozna. W takim przypadku trafisz do grupy tzw. principiantes.
aaa jeszcze raz jak byś sie mogła "ujawnić" na moim gadu to by było super... bo dzis mi siadło jak mi pisałaś i sie ani numer nie zapisał ani nic:/
ja właśnie ide do liceum i zaczęłam sie nad tym zastanawiać. w szkole bede miec angielski i niemiecki ale jesli mówisz ze mimo wszystko będe mogła zdawać mature z hiszpańskiego to super:)

Pozdrowionka!
a więc dowiedziałam sie, ze jezeli w liceum w zadnej z klas nie jest nauczany j. hiszpański to nie moge z niego zdawać matury....:/ co kompletnie nielogiczne dla mnie jest...:( i rujnuje moje plany:( Jak to w koncu z tą maturą jest??:/
u mnie w szkole W OGÓLE nie ma hiszp. ale zdawalam mature rozszerzoną (JEDYNA), takie są moje i Twoje prawa. WALCZ O NIE!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa