http://w8.grono.net/forum/topic/893272/0/#bottom
"nie wiem jak jest z wolnymi sluchaczami, a jesli chodzi o przenoszenie sie to zdaje sie sa 2 opcje- zdajesz normalnie jeszcze raz (czyli przechodzisz caly ten proces rekrutacji tak jak wszyscy) a potem po prostu zaliczaja 1 rok i jest sie na 2 albo druga opcja- stypendium, jak ma sie jakas tam super mega duza srednia to Cie przenosza. ale nie jestem pewna, bo sama zrezygnowalam z przenoszenia sie, wejdz na nasze grono, tam ktos bedzie wiedzial : ) "
"niestety nie ma opcji przenoszenia sie za dobra srednia, przynajmniej w tym roku. vice dyr instytutu powiedziala, ze moze to kiedys zmienia, ale nie teraz. zeby przeniesc sie na dzienne musisz zdawac jeszcze raz i dostac sie na dzienne, ale podobno najpierw musisz wypisac sie z wieczorowych, potem zdac na dzienne. jesli sie dostaniesz to ok a jak nie i bedziesz chciala wrocic na wieczorowe to musisz ilestam zaplacic za powtorne wpisanie na liste studentow niestety nie wiem ile bo mnie to nie dotyczy. na iberystyce nie ma wolnych sluchaczy. "
No wlasnie tez myslalam, ze nie ma opcji przenoszenia za srednia, ale mi ktos jakis czas temu powiedzial ze jest.
Trzeba by sie spytac pana Jarka-sekretarka, on wie wszystko :P
z tym wypisywaniem-wpisywaniem etc to tez slyszalam dziwne historie, cale to przenoszenie to sliska sprawa :D
(aczkolwiek kilka osob bedzie probowalo, wiec moze te warunki nie sa takie zle jednak) "
"