Filologia hiszpańska zaoczne.

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z Was studiuje filologie hiszpańską zaocznie? Ja planuje zaczac od pazdziernika i szukam ludzi w podobnej sytuacji.
A gdzie to planujesz robić? Ja moze kiedys zacznę, więc dziel się tutaj wrażeniami ;)
no właśnie: gdzie? bo ja właśnie rozpaczliwie poszukuję studiów zaocznych (mogą być tylko uzupełniające bo mam juz licencjat)
Zaocznie fil. hiszp. jest na UŚ w Sosnowcu- tylko licencjat, magisterskie mozna robić wyłącznie dziennie.
Ja widziałam ,że na Wyższej Szkole Filologicznej http://www.wsf.edu.pl/ jest hisp., ale na stronie nie ma ,że zaocznie , a na innej stronie"zbiorczej"(http://www.uczelnie.pl) różnych uczelni jest , ze mają zaoczne.Natomiast IBERYSTYKA jest w Łodzi www.wssm.edu.pl .Więc do Wrocka najlepiej zadzwonić i sie dowiedziec czy mają tą hispanistykę zaocznie czy nie.Pozdrawiam!
Ja studiuję iberystykę zaocznie na WSSM, mieszkam w 3mieście i ogromnym problemem są dla mnie dojazdy, jestem teraz na 3cim roku i w sumie nie jest tak źle ale pamiętaj że nauka języka i to zaoczna wymaga wielkiego samopzaparcia, inaczej nie ma to naprawdę sensu.
Ja tez zaczynam filologie hiszp. zaocznie od października , wybrałam "Gallusa" w Katowicach. www.gallus.pl .Pozdrawiam ;-)
Redhocja, czy byś mogła podzielić się swoimi wrażeniami studiowania na tej uczelni?? Jak wyglądają zajęcia, czy znałaś już wcześniej hiszpański?? Jaka panuje atmosfera na zajęciach??
pisalam juz w innym watku, ale co tam:)..we WSJO - Poznan, w tym roku 2007/2008 na pewniaka wystartuje ZAOCZNA hispanistyka, oczywiscie z modulem drugim do wyboru.. beda rozne poziomy, od podstawowego. na pierwszym roku tylko español, od drugiego -dodatkowy jezyk. ..moja kolezanka otrzymala powyzsza informacje ze szkoly wlasnie, o nowych otwieranych kierunkach zaocznych na wsjo. 100%. niech sie wiesc niesie w swiat, bo pewnie musi byc jakas wymagana ilosc osob... :) saludo!
aha, ja sie wybieram :)
W sumie tez bym sie wybrałam tam, ale jest jeszcze wssm :) Patrzyłam na raning szkół i wssm jest wyżej :)
Z drugiej jednak strony, to nie wiadomo jak to będzie na tym pierwszym roku zaocznie. Nie ma na ich stronie jakiś sensownych danych :)
podobno w marcu ma byc dostepny nowy informator, wtedy dowiemy sie wiecej :) wiem tyle, ze przez pierwszy rok bedzie to "czysta" hispanistyka.
Dzień dobry. Czy ktoś mógłby udostępnić mi tematy z 1 roku filologii hiszpańskiej i testy egzaminacyjne z ubiegłego roku? Chcę zacząć zaocznie za kilka miesięcy. Chcę się już rozpędzać. Pozdrawiam Noredin mail: [email]
hej polecam WSF we Wroclawiu tryb zaoczny na prawde ciekawie i przyjemnie spedzony czas sama studiuje:)
Ja zaczynam we wrześniu zaoczne na WSSM w Łodzi. Ma ktoś też taki zamiar? pozdrawiam :)
ja tez sie wybieram na iberystyke do wssm w lodzi,ale nie umiem hiszpanskiego. wiem ze nie trzeba znac jezyka zeby sie dostac tylko tak sie zastanawiam, czy w trzy lata na zaocznych studiach naucze sie dobrze tego jezyka?
To zależy tylko od Ciebie. Jeśli chcesz studiowac filologię hiszpańską a nie znasz języka to i tak dużego wyboru nie masz. Myslę,że grupa początkująca jest dość dobrze zorganizowana. Niektórzy zaczynali zupełnie od zera. Na wykładach jesteśmy razem i czasem mówi się po hiszpańsku, dostajemy też materiały w tym języku i jak widzę, ci którzy się przykładają radzą sobie zupełnie nieźle. Jeśli wybierasz się na stacjonarne, to jeszcze lepiej, choć i tak będziesz musiała się dużo uczyć. Jak każdy, początkujący czy zaawansowany.
Podrawiam
Na WSSM jest tak, że teraz faktycznie dzielą roczniki na grupy zaawansowane i początkujące. Ja jestem na 3cim roku i u nas jest tylko grupa zaawansowana. Sporo ludzie poodpadało. Nie radzili sobie kompletnie Ci, którzy słabo znali hiszpański. Z tego co wiem to na niższych rocznikach jest duże zróżnicowanie. jeśli chcesz studiować zaocznie tylko po to, że uważasz że to fajnie zacząć coś nowego, nieznanego, zrobić to dla frajdy a do tego masz dojeżdżać to ABSOLUTNIE NIE POLECAM!!! tu trzeba naprawdę samozaparcia, ja dojeżdżam już trzeci rok z trójmiasta bo to moja pasja i nie wyobrażam sobie, że mogłabym robić cokolwiek innego. Jeśli chcesz się tylko "przekonać" jak to jest to radzę się solidnie zastanowić przed wydaniem na dzień dobry 500 zł wpisowego i 390 miesięcznie na tę szkołę. Choć klimat jest spoko. Nie chcę zniechęcać tylko sama uważam że jest dużo za drogo, doliczając kupę kasy, jaką trzeba wydać na nocleg, pociąg i żarełko. No cóż, czasami nie ma innego wyjścia. ;)
Ewentualnie możesz poczekac do ostatniej chwili. We wrześniu wpisowe jest 0zł.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Inne