ile % na UJ a ile na AP?

Temat przeniesiony do archwium.
PYTANIE DO OBECNYCH STUDENTÓW I ROKU IBERYSTYKI: jaki był w zeszłym roku próg procentowy z języka obcego i języka polskiego aby dostać się na UJ a jaki na AP?
PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!
Pozdrawiam.
Na AP trzeba było mieć 100% z podstawowego angielskiego (albo innego języka obcego). Tylko to jedno kryterium - nie patrzą na rozszerzony, ani na polski. Ok. 22 osób na miejsce.rnUJ - nie wiem. Ale i tak ciężko porównywać, bo rok temu był jeszcze test, więc matura nie była najważniejsza.rnPozdrawiam.
wiem,że na ap brali tylko tych ze 100% a jak to jest z uj. niby taka uczelnie z wielka renoma,ale czy faktycznie tak latwo sie na nia dostac.na najlepsza,albo jedna z najlepszych uczelni w polsce?? ilr tam trzeba było mieć % z pol i obcego?????
Nie mam pojęcia..
Wszytsko przed nami ;-)
może jest tutaj jakiś student tych dwóch uczelni i byłby tak uprzejmy nam o tym powiedzieć. hello ludzie!!
No i jak Ci poszło, Nietsche ??? Jaki wynik?
Pytanie także do innych... :)
"Zdałam maturę", a nie umiem "Nietzsche" napisać ;) Wybacz(cie).
zdawałem niemiecki i mam 100%. złozyłem tylko na iberystykę AP, bo z UJ zrezygnowałem. ponadto złożyłem na germanistykę.
A jaką masz średnią ocen z polskiego i historii?
Bo tych, co mają "setkę" będzie, jak widzę, duuużo...
Czemu z rezugnowałeś z UJ?
A na co jeszcze składasz?
ejj ale na ten UJ obojetnie jaki jezyk obcy sie zdaje? czy sa jakby 2 rekrutacje dla tych z hiszpanskim i z reszta? no bo jakby byla jedna to z deka bez sensu:] coz..
rekrutacja jest jednakowa niezaleznie od tego czy zdawales hiszpanski czy inny jezyk.
ale np na wroclawskim hiszpanski na maturze ma wyzszy przelicznik niz angielski,o cos takiego Ci chodzi? zeby honorowac hiszpanski i jego znajomosc czy masz na mysli zeby byla osobna pula miejsc dla "hiszpanskokumatych" i reszty? ja jestem za pierwsza opcja;)
chodzi o to, ze skoro powstana 2 grupy (przyjmuja 30 os.), to jest mozliwosc, ze 29 bedzie pasowala do podstawowej, a 1 do zaawansowanej.. to jest nawet dosc prawdopodobne, bo ludzie przewaznie lepiej znaja ang. niz hiszp. i jako ze nie robi zadnej roznicy, z ktorego jezyka zdaja.. no i nie ukrywajmy - chcialabym, by docenili tych zdajacych hiszpana;d
wizja z 29 osobami nie znajacymi hiszpanskiego jest wrecz przerazajaca! i nie wiem czy dla nawet 5 osob utworzyliby grupe zaawansowana, to im sie nie oplaca i sadze ze skonczyloby sie tak ze wszyscy uczyliby sie od podstaw, to by byla strata czasu..no ale coz.. takie gdybanie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka