Filologia Hiszpańska na PWSH w Gdyni!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Wiatm!
Poszukuje informacji na temat PWSH w Gdyni, zagladałem na strone tej uczelni ale tam nie ma prawie zadnych informacji, więc pytam się osób które tam studiują filologię hiszpańską:
-czy są to studia płatne(ile kosztuje semestr) czy darmowe?
-i czy język hiszpański jest tam nauczany od podstaw?
Pozdrawiam
ja nie studiuje, ale idąc na filologię nie jest wymagane znanie danego języka. na filologii tworzy się grupy zaawansowane i podstawowe i gitara gra. w życiu nie słyszałem o darmowych studiach ;/ pozdrawiam i wesołych świąt życzę :d
A i tu się rozbiegasz z prawdą mój Ty młody gniewny bratanku.
Studia na uczelniach państwowych są darmowe, to utrzymanie kosztuje. Ale utrzymanie kosztuje niezależnie od tego czy studiujesz, czy nie. Jeść i mieszkać i tak gdzieś musisz. Mówię Ci to ja, wuj Twój, wieczny student Politechniki, który wydawał (wydaje, i dopóki nie skończy edukacji będzie wydawał) kasę głównie na akademik, żarcie i lubelskie piwo Perła :).
cos podobnego !!! szok !!! to studia są za darmochę ????!!!! jaka jazda,a le lol :D nie wiedziałem. a za inne juz sie płaci ;/;/;/ nic nie wiem o zyciu, ale idąc na fh nie trzeba znać esp co nie :D Ja też chcę iśc na fh :D
A widzisz ;)
Ogólnie studia dzienne na uczelniach państwowych są darmowe, mało tego, jak rodzice mają niske dochody możesz dostać stypendium, za dobre wyniki w nauce też. Płacisz za studia na uczelniach prywatnych, na studiach zaocznych (zajęcia w piątki, soboty niedziele, lub soboty i niedziele) i wieczorowe (zajęcia w tygodniu po południu). Być może na niektórych kierunkach na uczelniach państwowych się płaci, ale na pewno nie ma filologiach. No i nie ma prywatnych wyższych uczelni technicznych :]
Do tego - są biblioteki, więc książek nie kupujesz.
Ja w ciągu 6 lat studiów (hihi, jak dotychczas, ale nie pękaj, wujek nie jest nieukiem, po prostu zaczął drugi kierunek :), poza opłatą wpisową przed egzaminami wstępnymi (tak tak, było coś takiego) która wynosiła wówczas 70 PLN nie wpłaciłem mojej uczelni ani grosza. Za to właściciele budek ksero zbili na mnie majątek, bo nie chciało mi się notatek robić :)
Chodziło mi czy ta uczelina jest Państwowa czy Prywatna?
I czy język jest tam nauczany od podstaw i tylko tyle.
Czy ty nie umiesz korzystać z googli, chyba teraz się nie myle !

Pomorska Wyższa Szkoła Humanistyczna w Gdyni (PWSH), jest NIEPAŃSTWOWĄ wyższą szkołą zawodową, utworzoną dnia 14 sierpnia 2001roku na podstawie decyzji Ministra Edukacji Narodowej nr DSW-3-[tel]/TT/2001. Dnia 6 listopada 2001r. uczelnia została wpisana do rejestru NIEPAŃSTWOWYCH uczelni zawodowych MENiS pod Nr 86/2001.
"Czy ty nie umiesz korzystać z googli, chyba teraz się nie myle ! "

Młody, jestem z Ciebie dumny. Brak zrozumienia dla nielogicznego myślenia jak nic odziedziczyłeś po wuju :)

Damianek - a może by tak do dziekanatu zadzwonić i zapytać, czy uczą od podstaw??... W końcu to kwestia Twojej przyszłości....
Zastanawiałbym się czy nawet nie po tatusiu :) Jestem po mat.-fiz. i logiczne myslenie to moja codziennosc :))
O Bosh :D jakie pochlebstwa :D A ja jestem humanistą :D Wujciu inzynier, tatuś mfizyk-matematyk :D Alez wam się dziecko udało :D hyhy
Hehe, dla scislosci to mat-fiz mialem w liceum, a studia mialem juz blizsze humanistycznym, ale więcej nie powiem bo by się za dużo wydało ;)
Tak czy inaczej, Darku, odkrywaj swe talenty i zdolnosci i rozwijaj to, co dobre. Wierze w Ciebie! :)
Darku ??? hyhy wydaje mi się, że nie mówiłem jak mam na imię :D możliwe, ze powiedziałem, ale dawno :D ależ masz pamieć tatq :D hyhy z Ciebie. Nie schlebiaj tak mi, bo sie zaczerwienię. Ciekawe jakie to studia. Jak mozna po matfiz iść na humanistyczne ? Widocznie mozna :D Ja chciałbym być dziennikarzem albo cos takiego fajnego i excytującego :D hyhy
Mówiłeś swoje imię, a ja staram sie pamietać, co ludzie mówią, choć wiek robi swoje i skleroza zbliża się dużymi krokami ;) Nawet mi trochę głupio że parę dni temu nie złożyłem Ci życzeń imieninowych, ale wtedy chyba jeszcze nie wiedziałem ;) Nadrabiam teraz imieninowo-świąteczno-noworocznie :) By happy! Trzym sie!
hehe :D Dziękuję :D też bym chciał wiedzieć jak masz na imię, bo nie wiem :D proszę, jeśli mówiłes to nie każ mi tylko grzebać w forum, bo wczoraj szukałem pewwnej rzeczy i kopałem 3 godziny :D masakra :D hyhy To ja mam chyba sklerozę tatq :D możliwe :D jeszcze raz dziękuję za zyczenia :D późnione, ale za to szczere :D Okay, to ja się trzymam i Ty tez się nie puszczaj tatq :D
Heh, jak moge mieć na imię to pozostawiam Twej inteligencji ;) Chyba nie trzeba będzie zbyt wiele główkować...hyhy :P
Nom chyba nie :D Lol2 Ale wiesz :D Moje imie tez mogłoby być ukryte w logu :D hyhy spryciula z Ciebie :D ;p;p;p hyhy
Swoją drogą skąd się wziął Twój nick: "acercapo"?
acercapo. hmmm ... długa historia :D jakieś 2 lata jestem zakochany w muzyce lat 90, a najbardziej w zespole Ace of Base. NA pewno wiecie co to za zespół :D Ale nie będę opowiadał, ze sukces płyty Happy Nation został odnotowany w księdze rekordów Gunessa za najlepiej srzedajacy sie album w historii muzyki pop :D hyhy No i dlatego, że mam manie na ich punkcie nazwano mnie acer :D no i tak chodziłam z tym przydomkiem do czsu kiedy odkryłe płyte Da capo z której spodobała mi sie tytułowa piosenka (Da Capo - od początku ;))I dodali mi to capo do acer, ale nie ze wzgledu na płytę czy piosenkę. W ostatnie wakacje miałem bardzo kontrowersyjaną fryzurkę i chodziłem w postrzepionych od góry do dołu jeansach no i nazwali mnie szefem. A to juz nie wiem dlaczego. No i tak się złożyło, ze po włosku CAPO oznacza szef , ACE - as no i jestem acercapo. To mniej więcej taka zawikłana i bardzo dziwna historyjka, al tak naprawdę było ;) hyhy a sie rozpisałem :D
Dzieki za info. Przyznam że moje skojarzenia też szły w tym kierunku, przynajmniej co do drugiej częsci czyli "capo". Pierwsza natomiast, jako że jesteśmy na forum hiszpańskim, kojarzyła mi się ze słowem acer - hacer - robić, a więc acercapo - "hacer capo" co w wolnym tłumaczeniu znaczyłoby "robić jako szef", "pełnić funkcję szefa" ;) A co do Ace of Base to owszem, w przypływach dobrego humoru też lubię posłuchać ;P
Twoja interpretacja tatq jest bardzo ciekawa :D hehe znaczy hyhy :D Nom nie wiem czy jak szef ale fansite na pewno :D lol2 A ja wręcz uwielbiam Ace of Base, a szczególnie Malin :D ahhh :D HACER CAPO
chodze na PWSH na fil ang. To jest uczelnia prywatna, za która musisz płacić. dziennie 2500 na semstr,a zaocznie o jakieś 100, moze 200 zł mniej, nie wiem dokladnie. Jestem na pierwszym roku i o ile dobrze mi wiadomo to w tej chwili nie ma u nas żadnej grupy z filologia hiszpańską. ale my na angielksim mamy dodatkwo ten język, uczy nas bardzo miła pani, wiec jeśli znalazłaby sie odpowiednia grupka osob to zapewne otworzyliby ten kierunek. zadzwoń do dziekanatu i porpośc o informacje, albo jeszcze lepiej, pofatyguj sie i sam do nich pójdź, wtedy wszystkiego dowiesz sie njalepeij. pozdrawiam
tak jak juz wszystko zostalo powiedziane... mam nadzieje, ze w tym roku będzie wystarczająca ilość chętnych....:/
odświerzam temat, ktoś sie wybiera na hiszpański?i czy w ogóle istnieje jakaś grupa z hiszpańskim na uczelnie w tej chwili?
Będę składać papiery na dniach. Baaaardzo mi zależy na tym kierunku :)Ile osób otwiera dany kierunek studiów???
Witam,
Też złożyłam podanie i już zapłaciłam wpisowe. Podobno musi być minimum 25 osób aby rozpoczeli nowy kierunek. Zastanawiam się jaką mają kadrę i jaki będzie poziom tych studiów, gdyż szkoła ta ma rózną opinię.
Bardzo bym chciała uzyskać uprawnienia do nauczania języka hiszpańksiego w przyszłości.
Oby ruszyła ta filologia. W sumie 25 osób to wcale nie tak wiele :/
Ja juz zlozylam podanie w czerwcu, 2 tygodnie temu sie dowiadywalam i na stacjonarne byly 4 osoby(!) a na niestacjonarne 8! takze masakra.ja juz sie chyba nie łudze ze ten kieruek utworza. jakby co to ide na filologie wloska, chociaz wcale mi sie nie usmiecha. a ostatnio tzn w tym tygodniu dowiadywal sie ktos z Was ilu jest chetnych na chwile obecna?
utworza filologie hiszpanską, ale zaocznie! dowiadywałam się i tak mi powiedzieli. kto z Was się wybiera?
Hej, ja się wybieram :) Co prawda listu potwierdzającego przyjęcie mnie jeszcze nie otrzymałam, ale jeszcze trochę czasu do rozpoczęcia zostało.
Gdzie się wszyscy podziali??
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia