iberystyka na uw

Temat przeniesiony do archwium.
mam kilka pytan dotyczacych iberystyki na uw. po pierwsez wyczytalam ze zeby dostac sie na ten kierunek nie trzeba zdawac hiszpanskiego na maturze, czy to znaczy ze nie jest wymagana znajomosc jezyka? na studiach wszystko jest od podstaw? po drugie intryguje mnie ten test dotyczace wiedzy ogolnej o hiszpanii. co o nim sadzicie?
pozdrawaiam
Aneta
czesc jak tez mam zamiar startowac na uw na iberystyke, masz moze gg to chetnie bym pogadala moj numer to 9776966
ja też zdaję:) nie trzeba umieć hiszpańskiego zdajesz jakikolwiek język obcy nowożytny i liczy się on na równi z językiem hiszpańskim... (jak dla mnie trochę niesprawiedliwe) a jeśli chodzi o test to tak naprawdę nic o nim nie wiadomo, gdyż jest to pierwszy rok, kiedy rekrutacja wygląda w ten sposób;) no i liczy się jeszcze polski... zobaczymy co to będzie;)
niesprawiedliwe? biorąc pod uwagę liczbe osob, ktore zdają hiszp na maturze, to wydaje mi sie że wiele miejsc na iberystyce pozostalo by wolnych gdyby brano pod uwage hiszp tylko jako jezyk obcy.

tak polski jest, a w tamtym roku jak brali pod uwage tylko j.obcy to bylo ok 30 osob na miejsce, wiec teraz chyba bedzie lepiej:) mniejszy tlok:)
tak według mnie niesprawiedliwe, na wszystkich innych kierunkach typu italianistyka czy romanistyka trzeba znać język wiodący. Nie mówię, żeby nie dawać możliwości, tym którzy nie zdają hiszpana, ale mogliby chociaż wyżej punktować osoby zdające ten język, takie jest moje zdanie...
a ja mam takie pytanie, czy ktos z trojmiasta jedzie w lipcu na egzamin na iberystyke na uw? bo samej nie chce mi sie jechac, a nikt z moich znajomych nie sklada tam papierow.:)
Hiszpaneczka>> tak jest na UAMie wiec może tam złóź papiery?? za znajomość hiszp potwierdzoną na świadectwie maturalnym można dostać chyba 5 pkt :)
powodzenia ;]
no własnie, a skąd wziąć lektury ( w ogóle jakie?!)i gdzie są podane terminy?
nic nie wiadomo...
lektur chyba nie ma podanych z tego co wiem... ale z wlasnego doświadczenie moge polecic m.in Guia de usos i costumbres de España, Descubrir España e Hispanoamérica, Historia Hiszpanii aut.Lary, pierwsze 2 sa po hiszp, takie kultórowki, druga jest po polsku i mowi tylko o Hiszpanii ale wystarczająco obszernie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia