Iberystyka/filologia hiszpańska a matura

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Szukam szukam i nie mogę się doszukać:)
Co muszę zdać na maturze aby dostać się na iberystykę albo filologię hiszpańską?
pod uwagę bierze się oczywiście polski i język, ale kiedyś zamieszczana była informacja o trzecim przedmiocie do wyboru m.in. historia/wos/hist. sztuki itd..
teraz nigdzie nie moge znalezc tej informacji. Przykładowo: chcę zdawać matematykę. I co teraZ?:D
to poszukaj dokladniej, bylo ze sto razy.

liczy sie przede wszystkim polski i język obcy (czyli niekoniecznie hiszpański) na poziomie rozszerzonym a 3 przedmiotu najczesciej nie trzeba, tak jest np. na UMCS UW UAM
Tak, wiem, było ze sto razy, tylko że ciągle się coś zmienia.
Czytałam i tu na forum i w różnych innych miejscach. Wiem, że polski i język na poziomie rozszerzonym, to już napisałam. Chodzi mi dokładnie o ten trzeci przedmiot. Kiedyś, jakiś niecały rok temu może, może mniej, na stronie UJ istniała wzmianka o tym, że trzeci przedmiot wybieramy z listy. To mnie zmyliło i zapełniło niepewnością:)))) Teraz tej informacji tam nie ma. Jeżeli ktos wie, jak to jest teraz na UJ to prosiłabym o info:] Co do UMCS UW i UAM juz sie oswiecilam.....
Wejdź sobie na stone UJ tam jak byk pisze że trzeba język polski i język obcy nowożytny lub greke i łacine... tak jakbyś się nudzil i nie mial co innego na maturze zdawać :D. Besos :*:*
aaaaaaaaaaaaa.. kurczaki ;D
po pierwsze - jestem dziewczynką:}
po drugie - chciałam się upewnić, ponieważ na UJ te informacje co jakiś czas się zmieniają.. ale już spoko, temacik zamknięty:D besos;*:*

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka