Filologia hiszpańska WSJO Poznań

Temat przeniesiony do archwium.
Hola
Czy ktoś się wybiera na tą uczelnię?
ja sie wybieram
jakie sa w ogóle wymogi? czego sobie z matury życzą ? jakbym mogła zapytać ..
Ja poprostu złożyłem świadectwo (stara matura), w poniedziałek prawdopodobnie jadę podpisać umowę. Wybieram się na zaoczne
nowa albo stara matura, język nowożytny
ja tesh na zaoczne się wybieram
Ja mam starą maturę, sądzę, że wyniki na maturze nie mają tu większego znaczenia. Składasz papiery - jesteś. Ja dzisiaj podpisałem umowę :)
gratulacje podpisania umowy ;) A znasz może jakies szczegóły typu liczba godzin , przedmioty i np. kiedy I zjazd ;>
Generalnie, to wydaje mi się, że mają bałagan (ale to moje wrażenie), no i ta umowa jakaś dziwna jest (w skrócie to większość punktów opiera się o kasę). Pytałem się o program studiów, to jeszcze nie mają, będzie jakoś we wrześniu.
Jak to będzie, zobaczymy. Jeśli się zdecydujesz, to do zobaczenia w październiku
Ja sie wybieram w tym roku:) na dzienne studia.. umowe na poczatku lipca podpisze:) pozdrawiam
No, troszkę nas się zbiera. Ja mam nadzieję, ze nie wylecę po pierwszej sesji, jak straszą studenci fil. angielskiej...
Mają bałagan, a i kase ściągają jak tylko sie da. Ja właśnie kończe 1 rok zaocznych.
Hey Everona , możesz troche poopowiadac o tej uczelni, jak to tam na tej filologii jest .... z góry gracias ;)
no wlasnie napiszcie troche o tej szkole, chociaz juz czytalem kilka opini z poprzednich lat. Zamierzam isc na wsjo jak bym sie nie dostal na umcs w lublinie, chociaz przewiduje ze sie nie dostane wiec najprawdopodobniej bedziemy studiowac razem :) nie wiecie czy jest jakis limit miejsc na wsjo?
ja limitu nie znam . I nadal czekam-prosze o jakies realne, teraźniejsze informacje o tej szkole. A TY sie na dzienne czy na zaoczne wybierasz?
ja na dzienne chce isc, tak przy okazji to wiecie jak tam wyglada zakwaterowanie w poznaniu? drogie sa stancje? Niech ktos cos opowie wiecej jak to wszystko tam wyglada...
A w jakie dni i w jakich godz. sa zajecia dla zaocznych ??
Co dwa tygodnie w soboty i niedziele
czesc, nie dostalem sie na panstwowe uczelnie wiec ide na wsjo na dzienne...
kto juz wie ze na pewno tam idzie na dzienne?
hej:) ja sie wybieram na dzienne na filologie hiszpanska:) za tydzien ide podpisac umowe:) a co do zakwaterowania.. to poznan jest strasznie drogi.. za wynajem pokoju lub malego mieszkania trzeba liczyc od 400zl wzwyz.. pozdrawiam:)
a to fajnie:) to bedziemy razem studiowac:)
a ty zabciaa jestes z Poznania, bo mowisz ze IDZIESZ podpisac umowe?
Ja tez jakos bede podpisywal w przyszlym tygodniu, ale chyba da sie wszystko przez internet załatwić mam nadzieje, i przesłać umowe i papiery...
no i chyba juz jakos niedlugo bede musial o stancji pomyslec:)
Kelix, jak narazie to ja pracuje w Poznaniu i dlatego tak napisalam. Jestem z Witkowa kolo Gniezna i na poczatku bede dojezdzala. a Ty skad? hmm.. jesli chcialbys pogadac.. albo ktos kto sie wybiera na hiszpanski -> moj nr [gg] :).. pozdro:* ps. dzisiaj podpisalam umowe:) a z hiszpanskiego jest ok 4 grup:o
Hmm, no więc tak. Kończę właśnie 1 rok zaocznie (jutro 2 część poprawki)...
Szkoła jest... dość trudna. Z osób, które nie znały wcześniej tego języka zostalo zaledwie kilka, pierwszy rok to w sumie taka szybka powtórka. Poziom jest wysoki i naprawdę trzeba się przykładać. Co do wykładowców to chyba nie będę się rozpisywać, bo ja miałam innych niz moja kolezanka 2 lata wcześniej, więc może często się zmieniają?
Zajęcia są co 2 tyg, mam nadzieję, że nadal tak będzie. Na prawie wszystko trzeba koniecznie chodzić i nie ma, że boli. Trochę ciężko jest się dogadać w biurze kształcenia, słabo idą na rękę studentom, ale conieco jest możliwe. Bardzo rygorystycznie trzeba przestrzegać wszelkich płatności i ogólnie pilnować się z administracyjno-formalnymi sprawami. Od początku naciskajcie na wszystko co chcecie, nam np. po wytrwałej walce koleżanki z grupy utworzyli specjalną gr. zaawansowaną. Jest też np. dodatkowo j. portugalski albo zajęcia z teatru, i nie są dodatkowo płatne (tzn są, jesli nie zaliczycie lub zrezygnujecie :P). Co tu jeszcze dodać... Od tego roku nie bedzie juz zajęć w starym Browarze, a szkoda bo były tam fajne sale do Comunicación, ale za to na beznadziejnych siedzonkach z tacką do pisania. Jak każda szkoła i ta ma swoje wady i zalety. Aha, plan poznacie późno niestety i to jest wg mnie największą wadą, bo nie można sobie nic zaplanować. Ale ogólnie jestem zadowolona, pracowici i sumienni się odnajdą tutaj (a Ci bardziej leniwi jak ja będą zdawać poprawki :P ) POZDRO
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie