Filologia hiszpańska UAM - ile % ?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Mam pytanie do osób, które dostały się na filologię hiszpańską na UAM - ile mieliście procent, na jakim poziomie i z czego?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Hej!
Ja miałam 95%-francuski ustny, 82%-francuski pisemny i 74%-polski pisemny. Wszysto rozszerzone. Dostałam się w 2-gim naborze.
Ja mam podobne wyniki. Módlcie się żeby mnie przyjęli :P
A orientujesz się ile było tur, zanim mieli komplet studentów na roku? I jakie wyniki mieli ludzie z ostatniej tury?
Z tego co wiem, tury były dwie ...
Ostatnia przyjęta osoba miała ok. 83 punktów rekrutacyjnych.
Dostałam się! Próg był 94 z ogonkiem. Mogliby studenci coś więcej napisac? Jak się studiuje? Co jest najcięższe? Na co zwrócic uwage?
Dość wysoki był próg z porównaniu z tamtym rokiem...

Odowiadając na twoje pytania:

Studiuje się dość przyjemnie- stres przychodzi dopiero z sesją. Jesli chodzi o najtrudniejsze przedmioty na pierwszym roku są nimi bez wątpienia Historia Półwyspu Iberyjskiego i fonetyka(takie jest przynajmniej moje zdanie). Sama nauka języka też do najłatwiejszych nie należy.
Dzięki :) A historia jest trudna do nauki czy do zaliczenia? wymagający wykładowca? słyszalam ze troche nudna.
Zaliczenie na pierwszy semestr było proste, natomiast egzamin końcoworoczny trudny (dużo osób go nie zdało). Rzeczywiscie, historia połwyspu kest rtoszkę nudna.
A mogłabyś mi coś więcej opowiedziec? :) moj [gg] :) będę ogromnie wdzięczna :)
a ja mam takie pytanie: czy wszystkie wykłady na pierwszym roku są w języku hiszpańskim? jak to wygląda? Saludos ;)
Od II półrocza historia Półwyspu Iberyjskiego jest po hiszpańsku.
aha dziękuje za info... a tak ogólnie to czy ciężko jest? w sensie czy po prostu idzie sobie poradzić na tym kierunku? tym bardziej jeśli już ktoś "w miarę" zna hiszpański...
A ty też się wybierasz? Boję się troche ;/. Podziele się wrazeniami w październiku :P
o to super;D czekam do października w takim razie;) tak chcę iść ale w przyszłym roku dopiero:)
http://whiteface.nazwa.pl/UAM/plany_zajec/Hiszpanska.pdf
tu macie plan zajęc
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia