hej:) Justyś czy to Ty?;) ja też jestem absolwentką NKJO w bydgoszczy:) co do Twoich pytań to tak: nie wszystkie przedmioty wykładane są po hiszpansku, takie przedmioty jak pedagogika, informatyka (I rok), psychologia (II) i filozofia (III) są wykładane w j. polskim. reszta jest po hiszpańsku ale z polkami więc nie przejmuj się, że czegoś nie zrozumiesz bo zwlaszcza na I roku są tam one od tego żeby wszystko wytłumaczyc:)
a co do francuza to nie martw sie bo prawie wszyscy zaczynalismy nauke bez zupelnego pojęcia o francuskim. Pani od franca jest naprawde spoko, chyba że widzi, że ktoś sobie jej przedmiot olewa... wtedy potrafi być naprawdę nieprzyjemna...
Ogolnie nauka tam wymaga wielu poświęcen.. No i przydałoby się, żebyś naprawde chciała być nauczycielką hiszpańskiego, wtedy będzie Ci latwiej to znieść. jesli ktos idzie tylko po to zeby nauczyc sie jezyka to niech lepiej zapisze sie na kurs jezykowy bo w nkjo, oprócż typowych zajęc z jezyka jest sporo przedmiotow typowo ukierunkowanych pod zawód nauczyciela. przygotuj się na pisanie kupy konspektów lekcji, które na poczatku oczywiscie zazwyczaj będą przekreslane i do poprawki;)
nie przerażaj się tylko ucz się sporo, zacisnij zęby i przetrwaj do konca bo mimo, że sie duzo na tą szkolę narzeka to jednak pozniej jest się wdzięcznym bo rzeczywiscie duzo się tam można nauczyc. pozdrawiam cie i jakby co jestem do dyspozycji jak ebdziesz miala więcej pytan. jakby co notatki jeszcze wszystkie mam:P