2 język kierunkowy wprowadzili nam w 2 semestrze, w naszym przypadku jest to francuski,ale jak gdzieś juz tutaj pisałam, uczelnia z góry narzuca na dany rok dany język i jesli już na początku studiowania nie będziecie pisać do dziekana o język jaki wspólnie sobie wybierzecie to narzucą wam swój.
a jest: francuski, włoski, portugalski
jesli chodzi o grupy to mieliśmy 2 - które były podzielone w sobie jeszcze na 2 podgrupy
I tak w przypadku hiszpańskiego w 1 semestrze każda grupa i podgrupa chodziła inaczej na zajęcia
W drugim semestrze było nas mniej więc taki problem zniknął i były tylko 2 grupy;) (czyli po około 20 osób)
Co do tego jakie sa te studia czy bardziej na język czy bardziej na humanistyczne to trudno mi to ocenić,nie wiem czy coś takiego na ATH istnieje,haha:D
W sumie można uznać że na badanie języka-przez przedmioty takie jak jezykoznawstwo,czy literaturoznawstwo
Przedmioty bardziej kulturowe zaczynają się od 2 roku
Z tego co wiem będziecie mieć szybciej z głowy historie,my mamy po 2 semestry - historii \Hiszpanii i Historii Ameryki Poł., wy będziecie mieć tylko po 1 semestrze każdej z historii(chyba że plany się zmieniły)
- czyli nastawiajcie się na duży egzamin po 1 semestrze z historii hiszpanii z wymagającym wykładowcą
Zajęcia są codziennie i raczej nie ma większych okienek. W 1 semestrze było dosyć mało godzin,i około 15 kończyly się zajęcia
Nie tylko katedra iberystyki jest poza kampusem,tak samo mają slawiści-obie katedry są na ulicy Kustronia,dosyć blisko kampusu
Mieliśmy tam malo zajęc,bo sale są bardzo male
A wydaje się że na jesień otworzą kolejne piętro budynku L - więc może nie będzie już katedry na Kustronia(oby)
Jeszcze jakieś pytania?;-)