erasmus- pytania

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim... mam takie pytanie, bo przeszedlem pierwszy etap kwalifikacji na erasmusa do Cordoby i teraz w przyszłym tygodniu czeka mnie rozmowa po hiszpańsku... chciałbym się trochę do niej przygotować, wiecie może o co mogą na takiej rozmowie pytać? zakładam, że standardowe pytanie to: "dlaczego chcesz wyjechać na erasmusa" :)
o co mogą jeszcze pytać? przechodził ktoś kiedyś taką rozmowę?
a... widzę,że nikt nigdy chyba nie wyjeżdżał na erasmusa
Wyjeżdżał.
Pytali mnie... dlaczego chcę wyjechać na erazmusa :D
I jeszcze: czy byłam wcześniej w Hiszpanii i jeśli tak to gdzie.
Ale nie dam sobie ręki uciąć, że Ciebie zapytają o to samo. W końcu to zależy od komisji. Lepiej poszukaj kogoś z Twojej uczelni, tu:
http://gise.erasmus.org.pl/search
Często podane są maile uczestników. W ten sposób będziesz mieć pewniejsze info.
Powodzenia :)
Nie wiem czy nie za późno na odpowiedź. Ale mnie np nie pytali o to, dlaczego chce jechać. Losowaliśmy temat i mówiliśmy co nieco w tym obszarze :D Typu - czy wolisz wyjeżdżać na obszarze Polski, czy za granicę? wolisz małe sklepy czy duże? co to znaczy dla Ciebie żyć zdrowo? wolisz wieś czy miasto... takie podstawowe :)
dzięki wam za odpowiedź, rozmowę mam w poniedziałek- mam nadzieję, że mi się uda wyjechać:)
witajcie!
ja chciałam dowiedzieć się od byłych czy też potencjalnych erasmus w jaki sposób dobieraliście sobie przedmioty? w moim przypadku będzie to skomplikowane, bo studiuję gospodarkę przestrzenną (właściwie brak odpowiednika w Hiszpanii), będę wyjeżdżać na 5tym roku (czyli 2ndo ciclo)...
dlatego chcę się od was dowiedzieć czy
mieliście możliwość wyboru tylko przedmiotów "optativas",
czy będąc np na 5tym roku muszę wybierać przedmioty z obrębu 5tego roku w Hiszpanii też,
czy można wybierać te "optativas", ale z innej katedry niż tej, z którą umowę ma podpisaną moja uczelnia?

jeżeli możecie pomóc... :)
Temat przeniesiony do archwium.