Filologia hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
No i jakie plany w związku z filologią? Kto gdzie się wybiera?
Ja osobiście wybrałam UŚ, UŁ, UWr i UJ, ale nie wiem czy się dostane. A jak jest z wami?
Hej, ja zarejestrowałam się na UŚ i UŁ, ale wątpię w to żebym się dostała:) Trzeba mieć nadzieję, tym bardziej że w tym roku jest nas o 1/4 mniej:)
Ja też się tam wybieram ;) A jak u Ciebie z punktami na te uczelnie?
edytowany przez Zajcu151: 08 lip 2011
W sumie to nie pamiętam, bo dawno liczyłam, ale 65% z pisemnego rozsz.angielskiego i 95%z ustnego; ) Może na drugą, albo trzecią rekrutacje się dostanę;P Warto spróbować:) A Tobie jak poszła matura?
Ja mam podobnie bo 70% z rozsz. ang, 75% z ustnego, więc można powiedzieć że jesteśmy w baaardzo podobnej sytuacji ;) Pisałaś może hiszpański?
Niee, ja tylko angielski;) Ale żałuję, że hiszpańskiego nie pisałam (chociaż podstaw) bo zawsze to 15 pktów więcej, a z tego co widziałam to na takich podstawach nie wymagają cudów;)
ja miałam 66,3 a próg w tym roku na uam jest 72,5. Wiecie może czy dużo osób dostaje się z odwołań na uam?
ja się wybieram na UAM, jestem trzecia pod kreską, mam nadzieję, że się dostane ;)
119 punktów i nie dostałam się na filologie hiszpańską na UW ;/// nie mam szans

żeby się dostać na UJ to trzeba mieć wyniki po najmniej 90 % z rozszerzonego angielskiego i drugiego języka/lub łaciny... bez tego nie ma co liczyć nawet na drugą czy trzecią rekrutację.. .takie są progi już niestety... :/ ja co roku aplikuję na hiszpański na uj i z moimi 84 % z rozszerzonego francuskiego i 75 % z rozszerzonego niemieckiego byłam na miejscu około... 400.... :/ ale próbować zawsze można....
wydawało się ,że na Wrocławskim nie będzie tyle chętnych : O dobrze ,że jeszcze jest Wyższa Szkoła FIlologiczna tam ,która daje większe uprawnienia niż po UW : O Wiadomo ,że jest wszystko prywatnie ale ma też ogromną ilość chętnych , którzy się nie dostali na filologię hiszpańską na UW
w roczniku 2008/2009 na dzienną iberystykę na UJ trzeba było mieć ok 98% z rozszerzonego polskiego i języka obcego, dużo miejsc zabrali tzw "olimpijczycy". dlatego poszłam na wieczorowe na UJ i jestem dość zadowolona z takiego obrotu sprawy ;)
olquitka- a nie wiesz jaki był próg punktowy na wieczorową filologię hiszpańską? Ja planuję tam zdawać w przyszłym roku.... Zadowolona jesteś ze studiów?
Zastanawiam się nad WSSM w Łodzi kumpel tam studiuje dwie filologie Angielską i Hiszpańska bardzo sobie chwali poziom, Kadra obu filologii jest w dużej części z UŁ. Sprawdzałem ich stronę i wszystko wygląda zachęcająco chciałem poznać wasze opinie a wybieram się raczej na zaoczne bo już pracuję. btw. sprawdziłem na stronie i widzę, że mają podyplomowe dofinansowane z UE "Lokalizacja stron internetowych - zastosowania komputerowe w przekładzie" czy ktoś mi wyjaśni ocb z tą skomplikowaną nazwą ?
Co do progów...
w tym roku było 19,8 osób na UŁ na filologię hiszpanską+język angielski,ja się dostałam od razu,
mając 90% z rozszerzonego polskiego,96% z angielskiego te dwa się liczą najbardziej,na ustne się nie patrzą chyba.
Żałuję teaz,że złożyłam w rekrutacji tylko na 2 kierunki i nie próbowałam np na UJ albo do Wrocławia czy Poznania...
Tak to jest,Polak mądry po szkodzie ; P
Temat przeniesiony do archwium.