Filologia hiszpańska grupa a zaawansowana UŁ

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka, od października zaczynał fil.hiszpańska na UŁ. Czy może ktoś już tam studiował ? :) Może macie jakieś opinie o tym kierunku na UŁ??????? :). Piszcie co wiecie, bo ja w Łodzi nawet nigdy nie byłam...Właśnie jestem w trakcie poszukiwania jakiegoś lokum, najlepiej blisko wydziału...pozdrowienia :) Kasia
Ojej,chyba powinnam słowo w słowo skopiować powyższego posta,ponieważ mam ten sam problem ;)
I nawet imię to samo.
Tylko grupa niezaawansowana ;)
Ja raczej niż lokum szukam współlokatora.
Jeżeli jest tu jakiś student filologii hiszpańskiej i mógłby mi odpowiedzieć na parę pytań to z góry dzięki ; )

Cekkin,są cenne informacje w innym temacie też o UŁ tutaj ktoś porównywał grupę niezaawansowaną i zaawansowaną.Z tego co wiem to te dwie grupy tylko język hiszpanski będą miały osobno,a na 2 roku są łączone,dlatego na 1 roku niezaawansowana grupa ma znacznie więcej pracy.
Cześć Kasiu,
szukam w Łodzi lokum czy w ogóle jakiegoś punktu zaczepienia, jeżeli Ty też będziesz na filologii hiszpańskiej i szukasz współlokatora/rki to może warto razem podjąć ten temat :).
Co do informacji o porównywaniu grup zaawansowanej i niezaawansowanej to znalazłam też kilka innych informacji trochę niekorzystnych o tej filologii, o czym wcześniej nie czytałam (!). W sumie, chyba warto zastanowić się o późniejszym ewentualnym przeniesieniu .....
Natomiast dla osób zainteresowanych studiowaniem tego kierunku w Szczecinie dodam tylko, że na US (Uniwersytet Szczeciński) nie ma filologii hiszpańskiej ani iberystyki. Nauka hiszpańskiego możliwa jest w szkołach niepublicznych (drogich) lub na kursach.
Pozdrawiam, Kasia
Też się natknęłam na niekorzystną opinię na temat kilku rzeczy odnośnie tej filologii,ale myślę,że nie warto się uprzedzać zanim same nie zobaczymy na czym stoimy : )
Ten rok na pewno będę studiować w Łodzi,też myślę ewentualnie o przeniesieniu albo nawet zmianie kierunku.Mimo wszystko,nie chcę tracić roku i studia tak i tak podejmuję,może akurat się zdziwię i
wcale nie będzie tak źle jak ktoś powiedział.Opinie to zawsze opinie,nie zawsze się sprawdzają w rzeczywistości.

1787682 to jest mój numer gg,będę w tym tygodniu jeszcze nawet w Łodzi,żeby porozmawiać z właścielami pewnego mieszkania czy by go nie oddali do wynajęcia (znajomi rodziny),więc będę wiedzieć czy mam szukać czegoś na własną rękę.
Sprawa jest też taka,że blisko Łodzi mam rodzinę może i owszem,ale w samym mieście nie znam żywej duszy,więc będzie to dla mnie duża zmiana!
Ja jestem ze Szczecina, więc dla mnie organizacja tej sprawy polega na szukaniu ogłoszeń na necie, ale nie mam na razie możliwości zobaczenia tego na żywo. Przyjechać do Łodzi będę mogła dopiero we wrześniu.
Odezwę się do Ciebie na gg w tym tygodniu.
Miłego dnia :)
Ja również zaczynam od października filologię hiszpańską na UŁ, tylko że grupa niezaawansowana. ;) I również szukam jakiegoś lokum. Dziewczyny jak wasze nastawienie do tych studiów?:D
Ojej, mam nadzieję, że bedzie super, bo baaaaardzo dużo poświęcam zaczynając ten kierunek.....
:))
PILNE!
POSZUKUJĘ OSOBY CHĘTNEJ DO WPÓŁDZIELENIA POKOJU ZNALAZŁAM BARDZO FAJNĄ OFERTĘ NA GUMTREE,DOBRA CENA I BARDZO LADNE WARUNKI,CO PRAWDA ODDALONE OD UCZELNI O 20 MIN JAZDY TRAMWAJEM.
[email]

pilne,pilne!
: )
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa