Filologia Hiszpańska - UŁ - grupa niezaawansowana

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, w przyszłym roku będę rozpoczynał studia. Chciałbym uczęszczać na filologie hiszpańską na UŁ, jednak moja znajomość tego języka jest znikoma, wręcz żadna, toteż wybieram grupę niezaawansowaną.

Opinie dotyczące uczelni, kierunku, wykładowców czytałem. Jednak bardziej interesuje mnie, ile punktów trzeba było mieć aby dostać się na ten kierunek w tym roku akademickim?
jezu popełniasz bład swojego życia...do grupy niezaawansowanej z tego co pamietam to chyba polski i ang roz trzeba miec, nie biora pod uwage hiszpanskiego, smieeszne...a co chcesz robic po studiach? chcesz być tłumaczem?nauczycielem?
1. "toteż wybieram grupę niezaawansowaną" - jeśli nie znasz hiszpańskiego, to nie masz nawet innego wyjścia.
2. "ile punktów" - tego Ci nie powiem, pamiętaj jednak, że często w I turze rezygnuje spora liczba osób.
Tigresse18- dlaczegóż to błąd? Czy to,że ktoś się nie uczył wczesniej hiszpańskiego ma dyskfalifikować z możliwości podjęcia nauki? NIe rozumiem tego...
Ja tak właśnie zaczynałam :)
Jestem obecnie na I roku filologii hiszpańskiej na UŁ,właśnie w grupie zaawansowanej.
Moja znajomość ograniczała się dosłownie do kilku prostych wyrażeń a sobie radzę bez problemu,więc naprawdę nie ma się czego obawiać!
Na maturze liczą się języki przede wszystkim...wiadomo.
Rozszerzony polski i angielski,fajnie byłoby do tego dorzucić jeszcze 1 język(u mnie był to niemiecki) i przyjmą Cię bez problemu :)
Pozdrawiam!
Ja też chcę uczęszczać na filologię hiszpańską od tego roku i również poszłabym do grupy niezaawansowanej, bo kontaktu z tym językiem raczej nie miałam. Zdaję rozszerzenie z polskiego, angielskiego i podstawę z francuskiego. Również zastanawiają mnie progi.
witam !
ja też MARZĘ o tym kierunku, ale łatwo dostać się nie jest.
w zeszłym roku próg 570 pkt. gwarantował przyjęcie.
w tym roku zwiększono liczbę miejsc, więc może się uda.

moja matura : angielski, polski, historia, wos - rozszerzenie , matematyka - podstawa
Temat przeniesiony do archwium.