UAM - filologia hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! :)

mam parę pytań do studiujących filologię hiszpańską na UAm-ie. Bardzo, bardzo proszę o odpowiedź!
1. czy nadal jest tak, że za maturę z hiszpańskiego dostaje się dodatkowe 10 pkt?
2. o ile obniżył się próg w ostatnim roku? bo wiem, że nie dostanę się w pierwszej turze, dlatego pytam czy zna ktoś może kogoś kto dostał się po odwołaniu, i ile miał pkt?
3. czy są grupy średnio-zaawansowane? bo umiem już hiszpański, znam podstawy, jednak na zaawansowany nie mam się co pchać, a w grupie podstawowej to trochę strata czasu.

pozdrawiam, i liczę na odpowiedź
hej, jestem na 3. roku filo hiszp. ale nie orientuje sie odnosnie progow z ostatnich 2 lat.
jak ja szlam na 1 rok to byly 3 gr, jedna podstawowa, druga raczej tez, ale oni mieli podstawowa mature z hiszp, a trzecia to zaawansowana. te pierwsze dwie polaczyli juz na 2gim semetrze, a na drugim roku juz nie bylo podzialow wzglednie poziomow. wiec nawet jak bedziesz na poczatku w tej podstawowej, to ponudzisz sie, ponudzisz, a potem hop i poziomy sie zrownaja.
dziękuję:)

bardzo proszę o info odnośnie progów, jeśli ktoś się orientuje!
apropos dodatkowych 10pk za hiszp, dzisiaj widzialam nowa wywieszke z punktami na rekrutacji i jest tak, ze za hiszp masz lepszy przelicznik!
w tym roku prog byl chyba 68 albo 69 punktow. w poprzednim chyba 63. za mature z jezyka masz przelicznik 0,2 i 0,3 a za hiszpanski 0,3 i 0,4. tak samo oplaca sie zdawac rozszerzony polski bo za podstawe masz tylko 0,1 a za rozszerzenie 0,3. nie ma za to tych 10 pkt za jezyk romanski
Hola! Możecie podać dokładny próg na FH na UAM-ie? Bo już słyszałem, że od 67-70 mniej więcej. I czy w ogóle jacyś ludzie na początku rezygnują? Można się dostać z 2 naboru?
mozna sie dostac z II naboru. reszte napisalam wyzej
hej :) jest tu ktos kto sie dostał w tym roku ?:)
Hej! Ja się dostałem, wreszcie ktoś się ujawnił! :)
hej i ile miales puntkow ?
Hej, miałem 82,6, a dlaczego pytasz?
pytam sie orientacyjnie. dziekuje za odpowiedz :)
a jeszcze jaki prog punktowy moze wiesz?
Przyjęli 60 osób, próg dość wysoki w tym roku niecałe 75pkt
Hmm... no próg dość spory, ale ja będę składać papiery raczej na UMCS , bo na UAM trzeba 2 języki rozszerzone ?
Masz do wyboru hiszpański rozszerzony(lepsze przeliczniki) lub angielski. Do tego polski(w praktyce musi być rozszerzony).
hiszpanski i polski zdaje rozszerzony ale z angielskim se pewnie nie poradze bo trudna matura wiec se daruje.
Właśnie z hiszpańskim i polskim rozszerzonym masz szanse największe:)
tak tylko ciekawe jak mi pójdzie :)
no to dobrze ze chociaz jedna osobe znalazłam ;d nie wiesz moze czy bedziemy sie jakos integrowac poza tym wyjazdem ?:)
jest jakas grupa na fb ?:)
btw ja miałam 73,5 i dostałam sie z drugiej listy :)
Ja też bardzo się cieszę, że ktoś się pojawił. O grupie na fb nic nie wiem, choć może ktoś coś już stworzył. Myślę, że można jakieś spotkanie zorganizować, tylko pewnie jakoś na początku roku, bo podejrzewam, że sporo ludzi będzie spoza Poznania:(
np ja ;D haha jestem z podkarpackiego -,- i do Poznania sie bede wprowadzac +/- 20 wrzesnia wiec pewnie wszystko mnie ominie. A Ty jestes z Poznania ?:)
Pewnie będziesz rekordzistką jeśli chodzi o odległość od domu! Ja mieszkam pod Poznaniem więc dojeżdżam. A hiszpański znasz czy od podstaw zaczynasz?
zdawałam podstawe i konczyłam kurs 3 letni powiedzmy b2/c1 ale raczej jestem pewna tego b2 :) To moze przed rozpoczęciem sie jakos zgadamy ?:)
Jasne, byłoby dobrze poznać kogoś przed początkiem roku akademickiego :) Generalnie podziwiam za to, że zdecydowałaś się studiować tak daleko od domu! Dlaczego Poznań?
bo wysoki poziom :) a Ty widziałam śmigasz na fb hiszpanskim :) jaki poziom ?
Bez przesady, że śmigam! Po prostu lubię czasami popisać z kimś po hiszpańsku, szczególnie w zeszłym roku, bo poprawiałem maturę z hiszpańskiego. Uczę się od gimnazjum, ale wiadomo jak jest w szkole. Poziom chyba podobny do Twojego, tzn. B2/C1. Myślę, że z gramy to jest C1, ale z resztą to tak na granicy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Sólo en español

»

Życie, praca, nauka