Filologia hiszp. od poziomu (średnio)zaawansowanego?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej.
Czy znacie jakąś uczelnię, która prowadzi rekrutację na fil. hiszpańską
a) tylko dla osób które miały już stycznośc z hiszp i osiągnęły poziom średniozaawansowany
b) osobno rekrutacje dla początkujących i osobno dla średniozaawansowanych
Natknąłem się tylko na jeden uniwerek, chyba UŁ ale tam też trzeba znać b. dobrze angielski a mi chodzi tylko o uniwerek gdzie jest narzucone, że j. obcym który bierze się pod uwagę jest hiszpański.
Z całym szacunkiem dla początkujących, ale ucze się hiszpańskiego 4 lata i byłoby dla mnie upokarzające to, gdybym o miejsce na studiach walczył z osobą, która ledwo duka po hiszpańsku albo idzie na filologię bo język fajnie brzmi w telenowelach. No sory, ale od tego są kursy w szkołach językowych.
Znacie więc uczelnię, która prowadzi taką rekrutację dla zaznajomionych już z hiszpanskim?
NKJO Bydgoszcz, przy rekrytacji jest potrzbna tylko matura podstawowa z hiszpańskiego.
Dzięki. Na UAM osoby z maturą z hiszpanskiego mają też większy przelicznik
Ja w tym roku idę na filologię hiszpańską, na UAM-ie. Co prawda, osoby zdające rozszerzony hiszpański mają lepszy przelicznik, ale tak na prawdę jeśli ktoś dobrze zda angielski i polski rozszerzony to się dostanie. Mnie to strasznie irytuję, bo uczę się hiszpańskiego od gimnazjum, a muszę pisać polski rozszerzony żeby mieć szanse się dostać. Na szczęście, studentów dzieli się na 3 grupyi jedna z nich jest na poziomie średniozaawansowanym. Nie wyobrażam sobie jak ktoś może iść na fil. hiszpańską i nie znać zupełnie tego cudownego języka. Tacy ludzie tylko zabierają miejsce, tym którzy na prawdę interesują się tym językiem.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie