Wiesz co, ja mogę ci polecić Porto Alegre. Chodzę już tam 6 semestr i jak na razie nie myślę zmieniać szkoły. Przede wszystkim ważne jest to, że zajmują się tylko językami iberyjskimi, a nie angielskim, chiński, niemieckim i norweskim przy okazji. Mają fajny program nauczania, oprócz sporej ilości gramatyki ( bo to przecież bardzo potrzebne), jest dużo ciekawych ćwiczeń, no i zachęca się w Porto do mówienia. Jeżeli chodzi o egzaminy wiem, że od niedawna są ośrodkiem egzaminacyjnym TELC. Od pażdziernika bedzie specjalny kurs dla osob które chciałyby zdawac ten egzamin w grudniu więc możesz sobie go zdać na poziomie B1, na pewno będzie on akceptowany przez pracodawców. Więcej o TELCu możesz poczytać na ich stronie: www.portoalegre.pl
Słyszałem też, że od października planują otworzyć grupą przygotowującą do DELE Intermedio (sam będę się chciał zapisać). Jeżeli chodzi o cenę, to w sumie nie jest zbyt wygórowana: 750 zł za jeden semestr, zajęcia 2 razy w tygodniu po 1,5 h. Naprawdę warto, będziesz zadowolony, tymbardziej jak myślisz poważnie o jakimś certyfikacie, to w porto zmobilizują cię do tego konkretnie.