kurs językowy w Hiszpanii 2011

Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna
Ok, jeśli naprawdę są ok to przepraszam za pochopne wnioski :). Co nie zmienia faktu, że mogliby trochę popracować nad stronką i zamieścić na niej więcej danych. A milenka_cz nabija spam :D.
Wiem, sama się zastanawiałam, czy aby na pewno wszystko okej. Ale wszystko szybko, bez żadnych komplikacji.
Ze swojej strony polecam AIP w Walencji ;) .
Z tego co pamiętam to na tej stronie są tanie kursy http://www.elabanico.pl

Sama zastanawiam się nad wyjazdem. Sierpień/ wrzesień na 4-5 tygodni. Myślałam o Alicante bądź Salamance. Ktoś wybiera się w tym terminie?
hej, patrzylam po cenach kursów, ale sa dosyc wygórowane...wpadłam na taki pomysl, ze najlepiej byloby pojechac tam na wlasna reke, zatrzymac sie w jakims tanim hostelu i szukac kursow dla obcokrajowcow. napewno maja nizsze ceny niz te zalatwiane przez agencje! pozniej jakas prace szukac, a jak nie wyjdzie to po kursie spowrotem ;)
dobre, ja jestem za! :)
taki wyjazd bylby ciekawa opcja mysle, ale lepiej byloby sie wybrac w kilka osob - mi odpowiada sierpien/wrzesien, biore pod uwage Alicante, Madryt. bardzo wstepnie pisalabym sie na taki wypad, jak proponuje laura19 ;) kto jeszcze chetny?
Cześć:) Ja jestem jak najbardziej zainteresowana wyjazdem do szkoły językowej i szukam ochotników na lipiec. Moj nr [gg] , jestem otwarta na propozycje;)
Cytat: Tallulah18
Z tego co pamiętam to na tej stronie są tanie kursy http://www.elabanico.pl

Sama zastanawiam się nad wyjazdem. Sierpień/ wrzesień na 4-5 tygodni. Myślałam o Alicante bądź Salamance. Ktoś wybiera się w tym terminie?

Salamanka to świetny wybór! niestety nie wiem czy będę mogła wybrać się w tym roku, ale byłam w zeszłym w Colegio Delibes i jestem bardzo zadowolona. pośrednikiem w Polsce jest FUENTEXT, jak już pisałam wcześniej. tak w ogóle to ta szkoła ma akredytację Instytutu Cervantesa. a dodatkowo w połowie września przypada czas na wielką fiestę w Salamance, więc co wieczór są koncerty na Plaza Mayor i inne atrakcje :) no i pogoda super. no może wrzesień trochę chłodniejszy, ale latem cudownie ciepło, a w Alicante pewnie upały nie do wytrzymania

W zeszłym roku spędziłam 2 tygodnie w san sebastian na kursie, mieszkajac u hiszpanskiej rodziny.
Bardzo fajna przygoda i do tego najszybszy sposob na uczenie sie hiszpanskiego (pod warunkiem nie rozmawiania po polsku)
Faaajnie :) Też bym tak chciała, tylko trochę kasy brak. A poza tym jakoś się boję tak sama jechać w nieznane :)
ja polecam Proyecto Iberico!! Można kupić naprawdę super kurs w dobrej cenie :) Dobry kontakt z Panią która kursy sprzedaje i wszystko zapięte na ostatni guzik! ja byłam bardzo zadowolona :)

http://www.proyectoiberico.pl
Ja jechałam z Proyecto Iberico i wszystko było ok, nie tylko załatwiają wszystkie formalności, ale też opiekują się na miejscu, w sensie w razie problemów zawsze można się z nimi skontaktować i pomagają.
Ja tez bardzo polecam Proyecto Iberico, bylam z nimi juz dwukrotnie i ani razu sie nie zawiodlam.Profesjonalna obsługa, idywidualne podejście do klienta i nieskie ceny. Jezeli sie nie myle to jedyna firma w Krakowie, ktore nie pobiera zadnej prowizji od klienta za organizacje kursu i zakwaterowanie. www.proyectoiberico.pl
Czesc,
Im not Polish - Im studying here and Im American, learning Spanish AND Polish. To save time, I'll write in English and not po polsku.

I have booked 3 Spanish trips with the firm you guys are talking about - Estudia Espana and Im also looking again because i want to go to Malaga for 4-6 weeks in September. Estudia-Espana has THE SAME SCHOOLS on its website as Proyecto Iberico AND more. Estudia gives a Rabatt so its cheaper. Where's the problem? Why pay more when you can pay less? End of discussion, surely. I booked from the USA, transfered money to them in Europe, no problem. I asked for extra discount because Im a student - they gave it to me. :) I lived in Germany and visited their office there. All these 'posrednictwo' make provisions... Estudia shares it.

Also some of you are talking about going to Spain and going directly to the school. This is a BAD idea! We thought the same. No chance. The school will not sell you a course cheaper, just because you are there. If they sell it cheaper, 100 other students in the school will also ask for a cheaper course and thats a BIG problem for the school. Only agencies/posrednictwos can sell cheaper. Also, dont like last minute students - they need to plan ahead for teachers, mieszkanie, rooms etc...

My advice... look around. But go to Spain - its the only way to learn the language properly :)
Sorry for writing English, but I have no time! Anyone in Wroclaw want to speak Spanish / tandem?
Cytat: olgero
Juu, możesz napisać coś więcej o szkole inhispania. Jaki przedział wiekowy, jak prowadzone są zajęcia, mówią po angielsku czy tylko po hiszpańsku?

Byłam w inhispanie w Madrycie rok temu, są tam sami nativespeakerzy (hiszpanie z różnych części Hiszpanii), często nie mówią nawet po angielsku dobrze;)
Grupy wiekowe są różne, w okresie lipiec-sierpień (byłam wtedy) przyjeżdża więcej młodych ludzi w wieku 18-25. Jak się zapisujesz przez Internet to trzeba wypełnić test i na jego podstawie przyłączają cię do grupy (bywają różne, ale jeżeli nie podoba Ci się poziom grupy to bez problemu można ją zmienić). Ja byłam w B1 i wszyscy nawet po zajęciach mówiliśmy po hiszpańsku:) A zajęcia (można trafić do grupy na rano lub na popołudnie) są podzielone - najpierw gramatyka z jednym profesorem, a potem konwersacje z innym (fajne dyskusje, dużo słownictwa). Opcjonalnie można mieć zajęcia z kultury, ja trafiałam na fajną nauczycielke która puszczała nam np. znane hiszpańskie telenowele, które pomagają w nauce języka, opowiadała o sztuce czy puszczała jakąś muzykę:)
Do tego w inhispanie organizowali różne wycieczki (poza Madrytem - np. do Toledo), a oprócz tego różne imprezy, mecz piłki nożnej nauczyciele-uczniowie, wycieczka do miejsca produkcji cavy, darmowe spacery po Madrycie z Alejandro, który opowiadał coś o każdym budynku czy o obrazach w Prado;) Jedyny minus to to, że szkoła ma dwa budynki, jeden jest przy Puerta del sol, a inny kawałek dalej (ale ma się zajęcia w jednym z budynków).
Polecam jakby ktoś się wybierał do Madrytu;)
Do tego sama uważam, że w ''centrum'' ludziom bardziej zależy nad nauką języka.. Byłam 2 lata temu w Barcelonie, to tam na plaży ludzie woleli mówić po angielsku, ale pewnie zależy na kogo trafisz:)
edytowany przez Juu_: 11 cze 2011
A i nie róbcie nic przed polskich pośredników! Według mnie szkoda dodatkowych pieniędzy. Lepiej poszukać opinii na temat jakiejś szkoły i zapisać się przez internet, zrobić normalny przelew i już. Za każdym razem jak rezerwowałam szkołę to miałam świetny i szybki kontakt mailowy z daną szkołą. Jest ich masa, dlatego zależy im na kontakcie, piszcie i pytajcie ich (po ang lub hiszp) o wszystkie szczegóły!
Juu, a jak długo trwał Twój kurs i ile Cię kosztował? I jak było z zakwaterowaniem, szkoła je organizowała czy trzeba było sobie coś znaleźć we własnym zakresie?
byłam w Madrycie 2 tygodnie i nie pamiętam teraz dokładnie ceny, ale wydaje mi się, że za sam kurs zapłacić można w granicach max. 1500zł/2tyg + zakwaterowanie (mieszkałam w takim jakby akademiku, 15min spacerkiem do szkoły - śniadanie w cenie - zazwyczaj płatki/mleko/tost/dżem, można wykupić kolacje ale nie polecam, z tego co widziałam było średnie;)). Są różne opcje zakwaterowania, dużo moich znajomych mieszkało w mieszkaniach, które są własnością szkoły, ale jest to np. 8 pokoi i masa ludzi. Inni ludzie rezerwowali sobie hostele o wiele wcześniej, więc zaoszczędzili troche pieniędzy.
Trzeba jeszcze dodać przelot i przebywanie w samym Madrycie, co też nie jest tanie - piwo 4-6euro.. Dodając wszystko w sumie to dość duży wydatek.
Moim zdaniem trzeba po prostu spędzić trochę czasu i przeszukać oferty i ceny szkół (bo nie wiem czy inhispana jest tania/droga w porównaniu do innych).

A był może ktoś na jakimś kursie w Walencji?
edytowany przez Juu_: 12 cze 2011
Cytat: Juu_
A i nie róbcie nic przed polskich pośredników! Według mnie szkoda dodatkowych pieniędzy.Byłam w Madrycie 2 tygodnie i nie pamiętam teraz dokładnie ceny, ale wydaje mi się, że za sam kurs zapłacić można w granicach max. 1500zł/2tyg + zakwaterowanie.
A był może ktoś na jakimś kursie w Walencji?

Szkoda dodatkowych pieniedzy? Jaki??? To nie prawde co mowisz. Sa posrednictwo ktora oferuje znizki. Nawet pytalam w szkole i poinformowal mnie, ze TYLKO posrednictwo tak robie. Ponadto, agencja potrzebuje tylko depozyt (w złotych), a pozostala czesc można zazwyczaj wypłacić w szkole w Hiszpanii. To znaczy ze nie ma dodatkowy koszty (??).

Jesli chodzi o Valencia, tez mysle o tym. Wlasnie widze ze Estudia Espana daja 15% na kurs - ale uwazaj, to polska agencja! ;) - w Valencia. 4 tyg kurs + zakwaterowanie 936Euro. Wydaje mi sie ze to dobra cena...
Przepraszam for my terrible Polish! :)
Może masz racje, ale z zasady każde ''pośrednictwo'' musi brać dla siebie jakiś mini procent, bo przecież pomaga i pośredniczy:) Co innego jak dana hiszpańska szkoła ma oddział w Polsce, to nie jest już firma, która pośredniczy, tylko jej normalny odział.
Ale jeżeli ''estudia espana'' ma jakieś promocje i są to dobre szkoły, to ok. Ja jednak wolę najpierw znaleźć opinie o jakiejś szkole, a nie szukać tych, na które są akurat promocje. Sam wyjazd jest straasznie drogi i liczy się każde euro, ale wolę płacić za coś co jest dobre, a nie polecane przez jakąś kolejną firmę.
Hej Juu... To jest od strona EE: 15% znizki na wszystkie kursy! Zaoszczędz 15% na wszystkich kursach hiszpańskiego dokonując rezerwacji poprzez Estudia-Espana. Kliknij tutaj aby UCZYC SIE HISZPANSKIEGO W WALENCJI w najniszych cenach możliwych!

I szkola to AIP Valencia - wydaje mi ze dobra szkola i sam mozna porownac ceny. Jesli chodyi o cena tez mialam oferta dla Alicante (4tyg wraz z zakwaterowanie: 640 EUR) oraz Malaga (893 EUR) oraz Granada (832 EUR). Alicante to na pewno dobra cena.

Czy zdecydowales cos?? :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna

« 

Do autora strony - uwagi, propozycje