Cytat: olgero
Juu, możesz napisać coś więcej o szkole inhispania. Jaki przedział wiekowy, jak prowadzone są zajęcia, mówią po angielsku czy tylko po hiszpańsku?
Byłam w inhispanie w Madrycie rok temu, są tam sami nativespeakerzy (hiszpanie z różnych części Hiszpanii), często nie mówią nawet po angielsku dobrze;)
Grupy wiekowe są różne, w okresie lipiec-sierpień (byłam wtedy) przyjeżdża więcej młodych ludzi w wieku 18-25. Jak się zapisujesz przez Internet to trzeba wypełnić test i na jego podstawie przyłączają cię do grupy (bywają różne, ale jeżeli nie podoba Ci się poziom grupy to bez problemu można ją zmienić). Ja byłam w B1 i wszyscy nawet po zajęciach mówiliśmy po hiszpańsku:) A zajęcia (można trafić do grupy na rano lub na popołudnie) są podzielone - najpierw gramatyka z jednym profesorem, a potem konwersacje z innym (fajne dyskusje, dużo słownictwa). Opcjonalnie można mieć zajęcia z kultury, ja trafiałam na fajną nauczycielke która puszczała nam np. znane hiszpańskie telenowele, które pomagają w nauce języka, opowiadała o sztuce czy puszczała jakąś muzykę:)
Do tego w inhispanie organizowali różne wycieczki (poza Madrytem - np. do Toledo), a oprócz tego różne imprezy, mecz piłki nożnej nauczyciele-uczniowie, wycieczka do miejsca produkcji cavy, darmowe spacery po Madrycie z Alejandro, który opowiadał coś o każdym budynku czy o obrazach w Prado;) Jedyny minus to to, że szkoła ma dwa budynki, jeden jest przy Puerta del sol, a inny kawałek dalej (ale ma się zajęcia w jednym z budynków).
Polecam jakby ktoś się wybierał do Madrytu;)
Do tego sama uważam, że w ''centrum'' ludziom bardziej zależy nad nauką języka.. Byłam 2 lata temu w Barcelonie, to tam na plaży ludzie woleli mówić po angielsku, ale pewnie zależy na kogo trafisz:)
edytowany przez Juu_: 11 cze 2011