jak sie dosatc z barcy do mar menor?

Temat przeniesiony do archwium.
laduje 12 lipca w barcy, chcaiclbym dostac sie do mar menor kolo murcii, co mi polecacie? alse czy renfe?
Sugeruję jechac pociągiem. W tym okresie o autobus co prawda łatwiej ale i tak nie masz pewnosci, ze złapiesz tego samego dnia. Sugeruję więc kupic bilet a pociag w necie, tak tydzien wczesniej gdzies mniej wiecej.
Hej! Jako, ze wlasnie jestem w Murcii to:
Po pierwsze istotna kwestia jest czy ladujesz w Barcelonie czy w Gironie (to jest pod Barcelona), bo jezeli w Gironie to dojazd do samej Barcelony do kolejne 10 euro. RENFE, czyli pociagi sa w Hiszpanii bardzo drogie i np. pociag z Barcelony do Murcii kosztuje 40 euro w jedna strone. Ale niestety nie ma innej mozliwosci. Jezeli jedzie sie w wiecej osob bardziej oplaca sie juz w Gironie wynajac samochod (bo wynajecie samochodu to 200 euro na 10 dni), no chyba, ze jedziesz na dluzej.
Pozdrawiam
laduje w barcy:) tak przynajmnije mam na bilecie:)..wiem ze 40 auroe renfe no i alsa tez 40:) no ale coz...trudno..jako ze jedziemy na 2 miesiace trzeba bedie sie wykosztowac:)..dzieki..potem jeszcze z murcii sie musze dostac na santiago de la ribera:) czyli nad mar menor:) jezdza jakies lokalne autobusy prawda?
Warto, żebyś miała kartę Euro 26. jest conajmniej 10% zniżki na pociąg i autobus, więc zawsze to taniej
Tylko, ze ani Latbus ani RENFE jej niestety nie uwzgledniaja.
a alsa?? bo mam zamiar jechac nocna alsa...i jak z murcii dostac sie do santiago de la ribera? bo szukam w necie i nic. macie jakies lokalne busy? i jak mozesz mi powiedziec arco iris bo wiem ze sie w temacie pracy wypowiadalas...hiszpan powiedizal mi przez tel ze nie ma sprawy ze mi przesle umowe..ze tam sie ktorko czeka...ale ja wiem ze musi wykazac ze nie ma hiszpanow na moje miejsce...jak to jest? myslisz ze uda sie cos takiego zrobic?
Jechałam w zeszlym roku w jedną stronę alsą, a z powrotem renfe i na jedno i drugie była znizka:) POzdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa