Au-pair w Hiszpanii!!!!!!!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialabym pojechac do Hiszpanii jako au-pair, ale cos mi nie wychodzi!Czy jest mozliwosc znaleznienia rodziny bez posrednikow????Prosze o odpowiedz!!!!!
Witaj!
Ja równiez o tym myslalam, ale dopiero za 2 lata.Wydaje mi sie ze nie jest trudno znalezc taka rodzine przez biuro posredniczace. Moja kolezanka wyjechala w taki sposob, ale do Anglii i bardzo milo wspomina ten czas.
Wydaje mi sie, ze to na prawde dobry sposob na podszkolenie jezyka.Jesli dowiesz sie cos wiecej na ten temat do daj znac na forum.
ja też miałąm w te wakacje jechać jako aupair do Hiszpanii, ale niestety mimo długich poszukiwań nie udało mi się!! Od marca już szukałam rodziny. ysłalłm dużo ogłoszeń, ale malo kto odpowiadał, bo jak coś to mogłabym tylko na 2 miesiące. W tren właśnie sposób nie udało mi się.....
Ja byłam rok temu au pair w Hiszpanii w czasie wakacji (od polowy czerwca do konca sierpnia).
Zgłoszenie w biurze złożyłam pod koniec marca. Złozylam bez wiekszej nadzieji na znlezenie rodziny. w połowie maja zadzwonił ktoś do mnie z Hiszpanii (nie zostalam wczesniej poinformowana przez biuro ze ktos bedzie dzwonil wiec zaskoczyli mnie). Rodzinka miała do wyboru 3 dziewczyny (2polki i 1 czeszke). Ale wybrali MNIE!!! U mnie atutem było to że studiuje la ensenanza basica con ingles a oni chcieli zebym uczyla w czasie wakacji ich dzieci angielskiego. Nie ukrywam ze milam bardzo duzo szczescia. Nie moge na nic ponarzekac. Rodzinka przewsapaniała. Własciwie to nienapracowalam sie w ogole. Wyjechalam z podstawowa znajomościa języka, ale wspierałam się angielskim.
Język podszkoliam niesamowicie, zwiedziałam Madryt i trochę Andalucia. Polecam tego typu wyjazdy ale nie ukrywam ze po porstu wybor rodziny to wygrana na loteri. Mnie trafiła się 6 w tej loteri!!!
jesli chodzi o znalezienie rodziny to nie orientuje sie jak to jest. Na pewno nie jest to az tak popularne jak wyjazdy do Anglii.
Hiszpanie często też wolą wziąć sobie au pairke z Francji, Niemiec czy Anglii zeby dzieci uczyły sie jezyka.
ZYcze powodzenia.
Jakbyscie miały pytania piszcie.
ufff ale sie rozpisałam :)))
a ja mam jeszce szanse na wyjazd na wakacje jako au-pair???szukam i szukam,,,,,,,,,,,:((((((
a jak szukasz?? no troszke późno ale zawsze warto próbować
zajrzyj na spis firm zajmujacych sie au-pair.
znajdziesz
wystarczy tylko szukac:) kto szuka: prosze mozesz pisac juz teraz:
We are an easy going english family living in Malaga, Spain looking for a bubbly fun loving aupair/mothers help to help look after our 3 girls.
Must have experience with children, be able to drive, speak good english and be able to swim as we have a large swimming pool which the children love being in.
Please don't hesitate to contact us for more details.
We look forward to hearing from you.]
[email]
nie dziekuj:)
a gdzie znalazlas to ogloszenie? ze nawet mail ejst?
o juz nie pamietam......ale mozliwe ze na gumtre.com..tam sa ogloszenia do anglii ale zdazaja sie tez do inncyh krajow...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Egzaminy