Do Kasi5, dobrym pomysłem wydaje mi sie wyjazd jako au pair, zastanawialas się nad tym? Jest to legalne, mozna podszkolic język a w tym czasie zorientować sie jak wygląda sytuacja z praca, pozwoleniem itd, ja tak planuje zrobic, też kończe studia (kierunek turystyka) i chcialabym we wrześniu pojechać do jakiejś rodziny, zobaczyć z bliska jak wygląda tam życie na co dzień, oczywiście nauczyć sie lepiej języka, a jeśli faktycznie od maja będzie łatwiej z praca to może zostac na dłużej. Widze ze Icaro ma bardzo pesymistyczne podejscie co do szukania pracy przez Polaków wlasnie w Hiszpanii,ale on tam mieszka i może jednak wie lepiej jak to jest "od kuchni" dlatego chcialabym to sprawdzic mieszkając tam u jakiejs rodziny a nie szlajaąc sie po kempingach czy hotelach,bo nie mam tam równiez nikogo znajomego. Wiem ze w Angli i Irlandii zedne pozwolenie nie jest potrzebne, każdy ma prawo pracowac i pracy jest sporo ale może w Hiszpanii będzie inaczej?
Wiem ze jako au pair nie zarobi sie duzo, tyko kieszonkowe, no i musisz lubic dzieci, ale z tego co piszesz to mysle ze jest to bezpieczna i najlepsza opcja?
pozdrawiam